ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 apr. 2017

Rulada cu crema de ciocolata


Pentru toti iubitorii de ciocolata astazi am pregatit o rulada cu crema de ciocolata, atat de simpla dar atat de gustoasa si aratoasa, pe care am glazurat-o cu ciocolata si am imfrumusetat-o cu cateva capsuni si cateva frunzulite de menta!
Multa vreme am fugit de rulade, mai ales dupa cateva esecuri memorabile, pana am descoperit reteta aceasta de blat, cu reusita garantata.  In plus, imi era foarte teama sa lucrez cu ciocolata, de multe ori mi se intampla sa mi se branzeasca sau sa se intareasca in asa hal incat nu o mai puteam folosi nicicum. Asta pana am inteles eu ca nu orice ciocolata poate fi folosita la prajituri, si, mai ales, pana cand am descoperit ciocolata Poiana amaruie, cu 65% cacao, continutul ridicat de cacao dand prajiturilor un gust mult mai intens! Ciocolata Poiana amaruie se topeste foarte bine, fiind usor de utilizat la prajituri, in plus, este foarte accesibila ca si pret. Eu sunt foarte multumita de aceasta ciocolata, asadar v-o recomand cu drag si voua!

Si fiindca veni vorba de ciocolata am o super provocare pentru voi: Pregatiti o reteta cu ciocolata Poiana amaruie, de ce nu chiar aceasta reteta, (sau orice alta reteta doriti) ii faceti o poza in care sa includeti si ambalajul tabletei de ciocolata, o incarcati pe site-ul www.poianaamaruie.ro si, saptamanal, puteti castiga prin tragere la sorti un mixer Kitchen Aid, un gadget pe care orice gospodina  viseaza sa il aiba in bucatarie!




Ingrediente rulada cu crema de ciocolata:

pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar 
4 linguri faina
2 linguri cacao
un praf sare

pentru crema:

160 gr ciocolata Poiana amaruie, 65% cacao
150 ml smantana dulce pentru frisca

pentru glazura:

80 gr ciocolata amaruie Poiana, 65% cacao
50 ml smantana dulce pentru frisca
25 gr unt nesarat 82% grasime

pentru decor:

cateva capsuni
cateva frunzulite menta
cateva cubulete ciocolata alba razuita

Mod de preparare rulada cu crema de ciocolata:

Vom incepe prin a pregati crema. Intr-un vas turnam smantana dulce pentru frisca si adaugam ciocolata rupta cubulete.


Lasam la foc mic si amestecam continuu pana cand smantana dulce ajunge la punctul de fierbere, fara a o lasa sa fiarba insa. Dam deoparte si amestecam energic pana cand ciocolata este complet topita. Daca sunteti incepatoare si va este teama sa nu dati gres cel mai indicat ar fi sa puneti vasul cu ciocolata la bain-marie, adica deasupra unui vas cu apa clocotita, aflat pe foc. Va dura mai mult dar cu siguranta nu riscati sa compromiteti crema.
La crema de ciocolata puteti adauga in acest moment diverse arome precum rom, portocala, cafea, lichior, tonka, cardamom (infuzat in smantana dulce) etc


Dam la frigider pana cand crema de ciocolata se va intari. 


Cat timp crema sta la frigider, noi vom pregati blatul pentru rulada. Mixam galbenusurile cu zaharul. Eu am folosit zahar pudra dar este ok si zaharul tos. Adaugam faina si cacao si amestecam pana la omogenizare. Nu este nevoie de praf de copt, daca il veti folosi riscati ca foaia de rulada sa iasa cu denivelari sau cu gauri.


Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Adaugam compozitia de cacao si o incorporam usor, cu o spatula, cu miscari circulare, de sus in jos. Sub nici o forma nu veti folosi mixerul la aceasta etapa.


 Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiune tava 32*35) Trebuie sa folositi neaparat hartie de copt pentru a putea manevra mai usor rulada dupa coacere.
Coacem rulada in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 15 minute.



 Scoatem foaia de rulada cu tot cu hartie, si o rasturnam cu fundul in sus pe un prosop umezit si bine stors. Folositi un prosop nou sau unul foarte curat.  Desprindem cu grija hartia de copt de pe dosul ruladei apoi rulam strans rulada in prosopul umed.  O lasam deoparte sa se racoreasca.


Scoatem crema de ciocolata de la rece si incepe sa o mixam. Daca vi se pare prea tare adaugati cate putina smantana lichida si mixati in continuare pana ajungeti la consistenta potrivita.


Scoatem foaia de rulada si o asezam pe o folie alimentara. Intindem pe suprafata ei un strat de crema de ciocolata. Stratul nu trebuie sa fie foarte  gros. Rulam cat mai strans posibil si dupa ce am obtinut o rulada o infasuram in folia alimentara si o mai strangem putin cu ajutorul acesteia. Dam rulada la frigider ca sa se intareasca crema.

Cat sta rulada la rece vom pregati glazura. Eu am folosit un aparat special pentru topit ciocolata, e cel mai sigur, pur si simplu pui ciocolata acolo si temperatura e constanta, asadar nu risti absolut nimic, chiar daca o uiti ceva mai mult, in plus nu trebuie sa stai langa ea.  Am rupt ciocolata cubulete si am pus-o in vasul aparatului.


Adaugam smantana dulce pentru frisca si untul. Lasam  pana cand ciocolata e bine topita, moment in care amestecam pana la omogenizare.
Pentru cei care nu detin un astfel de aparat cea mai sigura metoda este sa faceti glazura la bain-marie. 


 Scoatem rulada de la frigider si intindem deasupra glazura de ciocolata, in strat subtire, cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri. 


Cat glazura este inca moale presaram ciocolata alba razuita si decoram cu feliute de capsune si frunzulite de menta. Dam la frigider ca sa se intareasca glazura apoi o putem taia cu ajutorul unui cutit bine ascutit pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.



Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Iubesc ciocolata,deci reteta este pe placul meu!Felicitari,arata supeeer!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cantitatea de ciocolata /frisca este gresita. De aceea se intareste prea mult. Iar la glazura trebuie sa fie lichida nu sa o intind eu 😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonim, cantitatile nu sunt deloc gresite, te rog reciteste cu atentie reteta, urmareste si imaginile, si vei vedea ca totul este exact asa cum trebuie :)

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes