ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 iul. 2016

Vinete umplute cu carne (Karniyarik)


Vinete umplute cu carne sau Karniyarik, o reteta turceasca cu o savoare deosebita, o reteta de vara, pe care o recomand cu drag. Vinetele pregatite astfel sunt absolut delicioase.
Traditional carnea folosita este amestec de miel si vita, eu am folosit porc si vita, sper sa ma ierte turcii pentru blasfemie.
Va recomand si varianta fara carne,  Immam Bayildi, reteta o gasiti aici. Mai multe retete cu vinete gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)


Ingrediente:

10 vinete potrivite
1 kg carne tocata
1 ceapa
3 catei usturoi
1 ardei gras
2 linguri bulion
4-5 rosii 
1 legatura patrunjel verde
sare, piper
ulei de masline





Mod de preparare:

Alegem cateva vinete nu foarte mari.


Le spalam, indepartam coditele si taiem o fasie deasupra, pe lungime.


Scobim vinetele cu ajutorul unei lingurite si tocam cubulete mici miezul scobit.


Tocam marunt ceapa si usturoiul iar ardeiul il taiem cubulete. Le sotam pe toate in cateva linguri de ulei de masline.  Adaugam miezul vinetelor si le lasam pana se inmoaie. 


Adaugam carnea tocata, bulionul, o rosie taiata cubulete, sarea si piperul si lasam la foc mic sa fiarba incet pana carnea este gatita.


Prajim vinetele in ulei pe toate partile.


Asezam vinetele in tava. 


Punem in fiecare vanata umplutura de carne.


Asezam pe fiecare vanata felii de rosii.  Reteta traditionala prevede si cate un ardei iute verde alaturi de rosii, eu nu am pus fiindca au mancat si copiii.


Dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade. Presaram patrunjel tocat din abundenta. Optional se pot servi cu iaurt.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Imi spuneti va rog cu ce as putea inlocui bulionul ca aici in Olanda nu am vazut. As vrea sa incerc reteta ca am mai incercat retete de la dv.si mi-au iesit bune.
    Va multumesc anticipat pt.raspuns!
    Spor la gatit in continuare!
    Salutari,
    Mada

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, Il puteti inlocui cu rosii pasate, se gasesc in mai toate supermarket-urile. O zi frumoasa cu spor in toate va doresc!

      Ștergere
  2. Vinetele trebuiesc neparat prajite inainte sa fie umplute ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu neaparat prajite, dar necesita putina preparare termica in prealabil, le puteti insa da la cuptor cateva minute in loc sa le prajiti

      Ștergere
  3. am facut si eu! super delicioase! numai ca eu stiam ca se cheama Paputzakia( papuci) si este reteta greceasca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-au placut, sa iti fie de bine! Intr-adevar, exista si o varianta greceasca, papaoutsakia, insa reteta este putin diferita de cea turceasca. La varianta greceasca se foloseste sos bechamel si branza kefalotiri. De altfel delicioase ambele variante.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes