ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 iul. 2016

Pulpa de vita la cuptor



Pulpa de vita la cuptor este pe lista preferintelor noastre si o pregatesc ori de cate ori am ocazia. Nu cumparam din comert, in general avem de la tara carne de vita, mult mai buna si gustoasa. Si fiindca este o carne cu gust intens intotdeauna preferam sa o preparam cat mai simplu, cu cat mai putine condimente pentru a-i mentine gustul. Timpii de preparare pot diferi in functie de tipul de carne.

 Ingrediente:

pulpa de vita (cca 2 kg)
4-5 linguri ulei masline
sare de mare
piper proaspat rasnit




Mod de preparare:

Taiem pulpa de vita in doua, o spalam si o asezam in tava. Nu indepartam grasimea, aceasta va da savoare carnii.


Condimentam cu sare si piper proaspat rasnite si stropim cu ulei de masline.


Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 250 grade pentru o ora.


Dupa o ora indepartam folia, stropim carnea cu sosul format in tava si dam la cuptor inca 30-40 minute timp in care o vom intoarce ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile.


Scoatem carnea din cuptor, o acoperim cu folie de aluminiu si o lasam sa se odihneasca cateva minute. Taiem carnea felii cu un cutit bine ascutit.
Daca va place carnea mai in sange  scadeti timpul de coacere. 


Am servit friptura alaturi de un sote de fasole verde.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes