ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 iul. 2016

Fursecuri cu visine



Bijuteriile astea mici si dragute sunt fabulos de gustoase si se fac destul de usor, cu ingrediente la indemana. In plus fursecurile cu visine si cocos se pot pregati in orice perioada a anului si putem sa folosim visine congelate sau chiar din dulceata sau compot sau de ce nu cirese, zmeura, coacaze sau afine.


Ingrediente: (pentru cca 30 bucati)

200 gr unt
200 gr zahar pudra
2 galbenusuri
300 gr faina
1 lingurita praf copt
250 gr visine
2 albusuri
100 gr nuca cocos
200 gr ciocolata alba




Mod de preparare:

Frecam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam galbenusurile si le incorpoam. Adaugam faina si praful de copt, putin cate putin, si framantam pana cand obtinem un aluat compact pe care il vom da la frigider pentru doua-trei ore.


Scoatem de la frigider, luam bucati din aluat si modelam bilute de maimea unei nuci.


Batem usor albusurile si tavalim bilutele prin ele. 


Scoatem bilutele de aluat din albus si le tavalim prin nuca de cocos astfel incat sa fie acoperite in totalitate de cocos.


Le asezam apoi in tava tapetata cu hartie de copt.


Cu coada unei linguri de lemn (de forma rotunda) facem cate o adancitura in fiecare biluta.


Spalam visinele si le scotem samburii. Asezam in fiecare adancitura cate o visina. 


Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 15 minute.


Topim ciocolata alba intr-un vas la bain marie si apoi punem ciocolata topita intr-o punga pe care o taiem putin  intr-un colt. Glazuram fursecurile.


Dam fursecurile la frigider. Daca nu este foarte cald se pot pastra si la temperatura camerei. Sunt foarte bune si fragede si peste cateva zile.


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Arata intr-un mare fel! Ai reinventat frumos reteta de fursecuri fine cu nuca, eu asa le faceam, dupa reteta Laurei Laurentiu! Mi s-a facut o pofta...Numai tu esti di'vina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, ma bucur ca iti plac!Reteta mea de fursecuri cu nuca o poti vedea aici: http://www.caietulcuretete.com/2016/01/fursecuri-cu-nuca-si-gem.html sunt o frumoasa amintire din copilarie! La fursecurile astea cu visine am ajuns dintr-o intamplare, practic trebuia sa fac fursecuri spritate in forma de floare cu o visina in mijloc si fiindca pistolul de fursecuri a cedat a trebuit sa ma reorientez si asa am ajuns la varianta asta :))))) Tot raul spre bine caci au fost delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  3. De nerefuzat,cu siguranta.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune!Le fac de ceva vreme si fetele mele le adora!Acum le fac din nou alaturi de o porție de fursecuri cu stafide! Va mulțumesc mult ptr rețete!Felicitări ptr blog si multe împliniri si sănătate in anul ce a început! Madalina Panait

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes