ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 iul. 2016

Sprot prajit (Hamsii prajite)


Sprot sau hamsii, tot pe-acolo, unii spun ca mai bune ar fi hamsiile, mie una mai mult imi place sprotul, asa ca al meu a fost sprot, cert este ca ambele se prepara la fel.
Daca ati ajuns pe litoralul romanesc cu siguranta v-ati delectat macar o data cu o portie delicioasa de sprot sau hamsii prajite, eventual insotite si de ceva mujdei de usturoi!
Evident, acolo sunt cu muuuult mai gustoase, mai ales dupa o zi petrecuta pe plaja si in valurile inspumate ale marii, dar nici cele preparate in casa nu-s de lepadat, avand darul sa potoleasca pofta si sa ostoiasca oarecum dorul de mare!

Ingrediente:

500 gr sprot
200 gr malai
sare
ulei pentru prajit





Mod de preparare:

Trecem pestisorii prin jet de apa rece.



Indepartam capul si intestinul. Aceasta operatiune nu este obligatorie, cei de la mare de pilda am vazut ca ii prajesc cu totul, acasa insa, avand in vedere ca facem multmai putini decat acolo, ne este mai usor sa facem si aceasta operatiune. Trecem din nou prin jet de apa rece.


Imediat ii tavalim prin malai astfel incat sa fie acoperiti pe toate partile.


Prajim pestisorii in baie de ulei la foc iute pana ce pestisorii devin crocanti. Uleiul trebuie sa fie bine incins in prealabil.



Servim pestisorii cu mamaliguta si cu sos de usturoi. Reteta sosului de usturoi o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru reteta)


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Tot Voi mă cheamă și pe mine. Îmi plac foarte mult rețetele tale 👍👌💚 când am timp mai gătesc câte una.Mulțumesc mult pentru idei și ajutor. 🌟🌟🌟🌟🌟

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb, multumim de reteta!
    Laura:)
    https://bunatatidinbucatarie.ro/

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes