ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 ian. 2016

Ciuperci cu quinoa si spanac


Dupa excesul de mancaruri grase si calorioase, dar peste masura de gustoase, facut de mai toata lumea in perioada sarbatorilor, in luna ianuarie suntem mult mai atenti la alimentatie incercand sa ne hranim cat mai sanatos si  preferam mancarurile lejere, cu minim de ingrediente, pe cat posibil cu putine calorii si cu multiple calitati nutritive.
Reteta de ciuperci cu quinoa si spanac este perfecta pentru aceasta perioada a anului si nu numai, reprezentand un pranz complet ce aduce o explozie de vitamine si nutrienti pentru organism. Evident am folosit ciuperci Sun Food pentru ca sunt conservate natural si nu contin nici un fel de aditivi sau conservanti. 
Ciupercile sunt super alimente, au 90% apa si foarte putini carbohidrati si grasimi, sunt bogate in fibre si antioxidanti si contin un complex de vitamine B, principalele lor beneficii fiind reducerea riscului de boli de inima si cancer. Importante surse de fibre, vitamine si minerale ciupercile sunt recomandate in curele de slabire, in perioadele de post si in alimentatia vegetarienilor.
Quinoa, supranumita si mama cerealelor, este bogata in proteine, fibre, fosfor, fier si magneziu si nu contine gluten fiind des intalnita mai ales in alimentatia vegetarienilor. Se prepara asemanator cu orezul, se spala in principal in mai multe ape apoi adaugam o parte quinoa, doua parti apa, un praf de sare si fierbem pana cand tot lichidul este absorbit. 
Spanacul are proprietati nutritive deosebite, are un continut caloric redus avand 90% apa si aduce un important aport de fier, acid folic si vitamina C. Datorita continutului de sulf spanacul ajuta la detoxifierea ficatului iar continutul mare de compusi flavonoizi fac din el un aliment anti cancer. consumul regulat de spanac ajuta la prevenirea osteoporozei.



Ingrediente
100 gr quinoa
200 ml apa
100 gr spanac
un fir praz
3 catei usturoi
cateva fire chives
sare de mare
piper proaspat rasnit 
4 linguri ulei de orez



Mod de preparare:

Spalam quinoa in cateva ape pana ce apa ramane curata. Punem intr-un vas quinoa si apa, la foc mic, si fierbem pana cand toata apa va fi absorbita iar quinoa isi va mari volumul de aproximativ patru ori. 



Intr-un wok punem uleiul de orez. Am ales sa folosesc ulei de orez fiindca este foarte sanatos, are o concentratie mare de vitamine, antioxidanti si substante nutritive si are un punct de ardere foarte ridicat fiind ideal pentru prajire. Am adaugat ciupercile si le-am rumenit la foc iute.


Adaugam prazul tocat marunt si usturoiul pisat si le sotam usor, doar cat sa isi elibereze aromele.


Adaugam quinoa si amestecam. Asezonam cu sare si piper proaspat rasnit.


La final adaugam spanacul si dam wok-ul deoparte de pe foc, Spanacul nu trebuie sa il gatim, el doar se va inmuia usor.



Extraordinar de gustos dar si foarte sanatos!


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Pare pe gustul meu. Voi încerca reţeta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Reteta dumneavoastra mi se pare grozava. Neaparat vreau sa o incerc, in primul rand pentru fiica mea, care este vegetariana convinsa, dar apoi pentru toata familia, de asemenea. Noi toti in familie suntem mai mult orientati spre astfel de tipuri de mancare decat spre cele cu carne.Mi-am adaugat blog-ul d-voastra la favorite si voi cauta si alte retete pe care le-ati postat. Va apreciez initiativa si va multumesc. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este extraordinara, merita sa o incercati, nu veti regreta! Cu siguranta vor mai fi si pe viitor astfel de retete :) O zi frumoasa cu spor in toate va doresc!

      Ștergere
  3. Sanatos si foarte delicios. Multumim !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am incercat-o aseara. Foarte buna reteta. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc foarte frumos, o retata rapida si sanatoasa, am sa o incerc chiar maine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulțumesc pentru rețete, sunt exceptionale!

    RăspundețiȘtergere
  7. am facut-o astazi, delicioasa retetea, multumim! :*

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes