ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 dec. 2015

Conopida in stil chinezesc, cu garnitura de orez


Pentru prima data am reusit sa ma imprietenesc cu conopida. Am fost nevoita la un moment dat o reteta cu conopida si  am zis sa incerc conopida in stil chinezesc. A fost un succes nesperat, atat de buna a fost incat am oftat cand s-a terminat. Am servit-o alaturi de un delicios orez cu legume si ca sa fie treaba treaba am plusat cu niste sos chilli, nebunie curata! Asadar o reteta pe care insist sa o incercati, chiar daca nu sunteti fani conopida. Poate fi si o minunata reteta de post pentru cei care postesc in aceasta perioada.

Ingrediente:

1 conopida mare
200 ml apa
un praf de sare
un praf ghimbir
2 linguri faina
2 linguri amidon
3-4 linguri sos soia
2 linguri sos worchester
250 gr orez basmati Riso Scotti
1 ardei capia
3-4 frunze ceapa verde
ulei de orez Riso Scotti pt prajit









Mod de preparare:

Fierbem orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.


Desfacem conopida bucati si o spalam.


Punem conopida intr-un vas, o acoperim cu apa, adaugam putina sare si o fierbem circa 10 minute, doar cat sa se inmoaie putin.


Cat fierbe conoida scurgem orezul de excesul de apa, il punem intr-un vas si adaugam  ceapa si ardeiul tocate marunt.


 Intr-un castron punem apa, sosul de soia, sosul worchester, faina, amidonul si le amestecam pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Scurgem conopida de excesul de apa si o trecem prin aluat.


Intr-o tigaie turnam uleiul de orez. Daca nu aveti ulei de orez puteti folosi ulei de floarea soarelui.


Cand uleiul de orez este bine incins punem conopida imbracata in aluat.  Daca doriti, in acest moment puteti presara susan deasupra. Fiindca nu mai folosisem pana acum ulei de orez am fost foarte curioasa sa vad cum se comporta, mi-a placut foarte mult, nu scoate nici fum, nici nu miroase, e ideal pentru prajit!


Prajim conopida rapid,  pe toate partile, pana se rumeneste frumos.


Asezam orezul pe un platou si conopida deasupra. Noi am plusat din abundenta cu sos sweet chilli.



Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. imi place mult conopida, in orice fel e pregatita! conopida pane este una din preferatele mele, dar niciodata nu m-am gandit s-o asociez cu orez si legume....clar o trec in lista mea de "chinezarii" de facut, sigur va avea succes! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca mi-ar placea foarte mult.
    Faina reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. La ingrediente scrie un praf de ghimbir,dar el nu apare nicaieri in reteta

    RăspundețiȘtergere
  4. Azi voi Incerca reteta propusa. La ora 18 : 00 mA apuc de treaba. Cred ca nu dureaza mult! Si cred ca Este delicioasa

    RăspundețiȘtergere
  5. Lista de ingrediente nu este care trebuie la reteta!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes