ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 mai 2015

Panna cotta cu ciocolata si jeleu de cafea


Am o adevarata slabiciune pentru deserturile la pahar, mi se par cele mai rafinate si mai elegante si totdata potrivite in orice situatie, in plus sunt si usor de pregatit. Panna cotta cu ciocolata si cafea e un desert simplu dar cu o savoare aparte, mai ales daca sunteti fani ciocolata si deserturi cu cafea. 

E un desert perfect pentru perioada de vara fiindca se prepara usor si repede si se consuma rece de la frigider, asadar pe langa rolul de a ne indulci are si rolul de a ne racori, iar daca tinem seama si de cafeaua din compozitie si acela de a ne mentine in forma! 
Daca doriti sa il serviti si copiilor fie renuntati la jeleul de cafea, fie in loc de cafea pregatiti nesquick.




Ingrediente panna cotta cu ciocolata si jeleu de cafea:

pentru panna cotta:

500 ml smantana dulce pentru frisca
500 ml lapte
150 gr zahar
200 gr ciocolata amaruie
10 gr gelatina granule

pentru jeleul de cafea:

400 ml cafea
150 gr zahar
10 gr gelatina granule

pentru decor:

decoratiuni de ciocolata alba
cateva frunzulite menta






Mod de preparare panna cotta cu ciocolata si jeleu de cafea:

Punem intr-un vas, la foc mic, smantana dulce impreuna cu ciocolata rupta bucatele si zaharul si amestecam pana se topeste ciocolata. Atentie in momentul in care smantana ajunge aproape de punctul de fierbere o dam deoparte si amestecam energic pana cand ciocolata este topita si incorporata total.


Adaugam laptele caldut si gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam pana la omogenizare. Turnam cu grija in pahare si dam la frigider sa se intareasca.


Pregatim cafeaua si o indulcim. Cantitatea de zahar poate varia dupa gustul fiecaruia. Cat cafeaua este calduta adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam energic ca sa se raspandeasca uniform in toata compozitia. Turnam peste panna cotta un strat de cafea si dam din nou la rece pana se intareste jeleul.


Cand jeleul s-a intarit asezam decoratiunile de ciocolata si frunzulitele de menta si pastram la frigider pana in momentul servirii.



Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes