ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 mai 2015

Painici umplute


Micul dejun e cea mai importanta masa a zilei si ca sa nu intervina monotonia incerc tot timpul sa ii tentez pe cei mici cu diverse surprize cum sunt si painicile acestea umplute.  Au fost incantati de ele, cu atat mai mult cu cat branzica si porumbul sunt printre primele pe lista alimentelor preferate ale copiilor! Si ca sa fie un mic dejun complet am adaugat sunca presata si ardei gras, iar faptul ca l-am denumit mic dejun pentru campioni i-a determinat sa nu lase nimic in farfurie! Porumbul ramas l-au mancat dupa amiaza pe post de gustare.





Ingrediente:

4 painici 
250 gr branza proaspata
50 gr unt
4 felii sunca presata pui
1 ardei capia rosu
frunze ceapa verde (optional)
5 gr gelatina
sare de mare
piper alb





Mod de preparare:

Frecam crema de branza cu untul moale. Asezonam cu sare de mare si piper alb. Eu am folosit branza proaspata de la Lidl, cea la galetusa, marca proprie.


Adaugam porumbul.


Tocam marunt sunca presata, ceapa si ardeiul capia si le adaugam in compozitie.


Painicile trebuie sa fie vechi de cel putin o zi, daca sunt proaspete le lasati sa se invecheasca. Scobim cu atentie miezul.


Preparam gelatina conform inicatiilor de pe ambalaj si o adaugam in compozitie amestecand imediat ca sa se omogenizeze uniform in toata compozitie. Umplem painicile si le lasam la rece cel putin 1-2 ore, eu le-am lasat de seara pana dimineata.


Taiem painicile felii si gata micul dejun sanatos si colorat, pe placul copiilor si nu numai!


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Am mancat ceva asemanator in urma cu 2 ani cand am fost in Praga. Nu mai tin minte ce compozitie avea dar tin minte ca a fost extrem de delicios.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes