ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 mai 2015

Pizza cu naut si avocado


Imi place pizza aproape in orice varianta, de data asta insa am incercat o combinatie aparte,  combinatie ce ne-a placut neasteptat de mult. Combinatia dintre blatul crocant la exterior si moale si pufos in interior, sosul de avocado fin si cremos, nautul crocant si picant, iaurtul difan, e o combinatie de milioane, rezultatul e de exceptie!

Am folosit naut la conserva de la SunFood, un naut de care m-am indragostit iremediabil si de care nu ma pot lipsi sub nici o forma!




Ingrediente:

pentru blat:

250 ml apa calduta
50 ml ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata
500 gr faina

pentru sosul de avocado:

3 avocado
100 ml iaurt grecesc
2 linguri zeama lamaie
cateva fire patrunjel verde
sare de mare

pentru nautul picant:

1 conserva naut SunFood
1 lingurita curry verde
1/2 lingurita chilli
2 linguri ulei masline
2 catei usturoi
sare de mare

pentru dressing:

2-3 linguri iaurt grecesc
chillli dupa gust








Mod de preparare:

Punem intr-un vas faina, drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apa calduta. Incepem sa framantam adaugand uleiul de masline putin cate putin. Lasam la dospit aluatul obtinut apoi il impartim in patru si intindem patru foi de aluat.


Le intepam pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt si le coacem pentru 15  minute la 200 grade.


Punem intr-o tigaie uleiul de masline si cateii de usturoi. Adaugam nautul, curry, chilli  si sarea de mare. Usturoiul il lasam doar cat sa isi elibereze aromele apoi il scoatem. Lasam nautul la foc mic amestecand din ncand in cand pana devine usor crocant.


Scoatem miezul de la avocado. 


Punem avocado in vasul blenderului si adaugam iaaurtul grecesc, zeama de lamaie, sarea de mare si patrunjelul.


Mixam pana obtinem consistenta unui sos. Intindem sosul obtinut pe blaturile de pizza. Punem deasupra nautul si presaram patrunjel  verde. Daca doriti in loc de blatul de pizza puteti folosi lipii, iar in loc de patrunjel puteti pune coriandru.


Asezonam cu iaurt si presaram chilli dupa gust.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes