ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 apr. 2015

Masina de facut paine Heinner si o painica pufoasa si gustoasa!



Am primit de la Heinner o masina de facut paine pentru testare si cum astazi am uitat sa cumpar paine am zis ca e momentul potrivit sa o pun la treaba.
Rezultatul a fost o painica pufoasa pufoasa, alba si gustoasa cu coaja usor crocanta si un gust divin! Si ce placere a fost sa ma intorc acasa si sa ma intampine mirosul de paine calda, mirosul de acasa!



Masina de facut paine Heinner are putere de 700W, capacitate de750-900 grame, este prevazuta cu 12 programe si are functie de presetare de 13 ore. Are functie de mentinere la cald 6 ore si  trei trepte diferite de rumenire: deschis, mediu si inchis.  Are chiar si un program pentru prepararea gemului si in manualul de utilizare am gasit chiar o reteta faina de marmelada de portocale pe care abia astept sa o incerc! 





Cele 12 programe sunt fie pentru paine alba, fie neagra, chifle, paine dulce, exista chiar si un program doar pentru framantare si dospire si unul doar pentru coacere, asadar daca la finalul unui program vi se pare ca painea nu este suficient coapta puteti sa o mai coaceti cateva minute.
Pe mine cel mai tare m-a incantat programul de coacere rapida, asa ca am ales sa il folosesc si in o ora si 40 minute painea a fost si framantata si dospita si coapta.


Ingrediente:

500 gr faina
300 ml lapte
50 ml ulei masline 
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata

Mod de preparare:

Mai intai vom pune in cuva masinii ingredientele umede: laptele caldut si uleiul de masline. Adaugam apoi zaharul si sarea.




Drojdia nu trebuie sa vina in contact direct cu lichidele asa ca vom pune mai intai o parte din cantitatea de faina si apoi drojdia, iar la final adaugam restul de faina.


 Am setat la programul 4, pentru prepararea rapida a painii albe si gradul e rumenire mediu. La final aparatul va semnaliza sonor si veti obtine o painica tare frumoasa si foarte gustoasa! Intoarceti cuva cu fundul in sus si bateti usor ca sa scoateti painica. Spalati cuva imediat pentru a evita uscarea aluatului.



Distribuie daca iti place:

35 de comentarii :

  1. Folosesc aceasta masina de paine de un an deja, si eu mai mult folosesc programul de coacere rapida 1.40 ore. Cel mai mult imi place functia framantare si dospire, e foarte buna pentru aluatul de cozonaci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu folosesc foarte des functia de framantare, sunt curioasa sa o folosesc pentru dulceata, vechea mea masina nu dispune de o astfel de functie.

      Ștergere
  2. Foarte buna reteta. Toata familia s-a bucurat ieri de rezultatul "pufos". Mai ai si alte retete de painica facute la masina Heinner? Multumim Vio !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur din tot sufletul, cu siguranta vor mai fi si alte retete curand pe blog :)

      Ștergere
  3. Se poate face si pâine cu coaja mai groasă sa pot pune de ex ciorba in pâine ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Care e programul pt. framantat si dospit ? Painea e foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. masina mea de paine heinner nu coace paine stiti ca e cauza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice masina de paine trebuie sa aiba si program pentru coacere. Daca nu functioneaza corespunzator si inca este in garantie ar trebui sa mergeti cu ea sa vada cineva specializat despre ce este vorba.

      Ștergere
  6. Buna ziua! Eu tocmai am luat o masina de paine Heinner, exact ca in poz,a dar nu am regasit in cutie niciun manual cu retete. De unde il pot procura? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uita un link unde gasesti un manual de utilizare si la sfarsit are si retete. Daca nu poti sa-l deschizi cauta pe site Heinner.ro.
      http://www.heinner.ro/uploads/support/common/2f5cc-Carte-retete-HBM-690W.pdf

      Ștergere
  7. Merge si cu apa in loc de lapte?Momentan nu am, sa nu mai ies si as vrea pana se trezeste copilul sa fie gata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se poate si cu apa, sau cu lapte de cocos, lapte de soia, lapte de orez.

      Ștergere
  8. Buna seara vreau o reteta de cozonac pentru heinner

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara, imi puteti spune va rog frumos ce faina si ce drojdie ati folosit? Am respectat cantitatile date de dumneavoastra dar nu mi-a iesit asa de pufoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, am folosit faina Grania si drojdie dr Oetker, pliculetul verde.

      Ștergere
  10. Bună ziua! Paine fara gluten se poate face cu această masina ?!multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  11. nu gasesc reteteie pt heinner imi da eroare la adresa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai probabil cei de la Heinner au scos respectivul model, dar vad ca au ceva asemanator aici: http://www.heinner.ro/produse/preparare-paine/hbm-690w/masina-de-facut-paine-hbm-690w

      Ștergere
  12. Cel mai scurt timp de preparare al painii este de 1 ora si 40 de minute?

    RăspundețiȘtergere
  13. La mine iese painea buna da deasupra nu coloreaza, este alba

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici la masina de paine pe care o foloseam inainte nu imi iesea rumena. La aceasta are setari pentru gradul de rumenire al painii.

      Ștergere
  14. Extraordinar de buna reteta aceasta! Am facut-o de zeci de ori si mereu a iesit buna. Din pacate, am fost nevoita sa inlocuiesc masina de paine cu noul model (similar cu acesta), si mare (si neplacuta) mi-a fost surpriza sa constat ca painea a crescut abia pana la jumatatea cuvei :( Timpul este acelasi (1h40min), programul a ramas tot 4. Am folosit aceeasi drojdie. Ingredientele au fost la temperatura camerei. Oare cum pot avea din nou paine cu coaja moale?

    RăspundețiȘtergere
  15. Pt ce gramaj de paine este aceasta reteta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La programul menționata, ia automat gramajul, adica nu.piteti alege

      Ștergere
  16. La mine nu a crescut.
    O fi masina de vina, c nici paine.noci.cozonaac, nicai.schimbând rețelele..tot nu creste frumos sa iasă pufoasa, ba.uneori mai da si inapoi.
    Buna la.gust rețeta, dar..departe de ceea ce este in imagine la crescut si pufoasa..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa zic, tot ce se poate. Ati incercat cu mai multe tipuri de faina sau drojdie? Poate sa fie de acolo problema?

      Ștergere
    2. Si la mine la fel...mica și urata6

      Ștergere
  17. Eu nu stiu ce program sa folosesc. Mi se pare ca dureaza prea mult framantarea si nici nu se coace bine.Oare de ce?Va multumesc pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti acelasi model de masina de paine? Eu am copt la programul 4, dar la alte modele este posibil sa difere. Este programul de preparare rapida, in general ar trebui sa gasiti in cartea masinii mai multe retete de paine si acolo sa scrie si ce program sa folositi.

      Ștergere
  18. Bună ziua am acest model de mașină de pâine și nu se roșeste pâinea rămâne albă, ce e de făcut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, trebuie sa setati gradul de rumenire, inainte sa porniti programul dati pe colour si setati gradul de rumenire, la medium sau la high, si se va rumeni mai tare deasupra.

      Ștergere
  19. Bună ziua am si eu acest model de mașină de piine îmi coace foarte frumos dar cînd se răcește pîinea se sfarmă care este motivul folosesc făină 650

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce model de mașină folositi

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes