ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 nov. 2014

Chec aperitiv cu legume


Inainte sa trec la reteta vreau sa va reamintesc ca maine e mult asteptata Black Friday si Emag vine cu reduceri de proportii asa ca acum e momentul sa va achizitionati noi gadgeturi pentru bucatarie sau sa le oferiti de sarbatori celor dragi. Intrati pe site aici si asigurati-va ca aveti cont iar maine dimineata fiti cu ochii pe ei sa nu ratati reducerile. Eu una abia astept! Spor la cumparaturi dragii mei!



Ingrediente:

100 gr porumb
2 ardei grasi
100 gr mazare
400 gr cascaval
200 gr smantana
200 gr faina
6 oua
1 plic praf copt
sare, piper



Mod de preparare:

Punem legumele intr-un bol. Puteti folosi orice legume va sunt pe plac.
Radem cascavalul si adaugam jumatate in cantitatea de cascaval.







Adaugam smantana, sarea si piperul.


Punem apoi ouale batute cu un praf de sare si amestecam. Adaugam faina putin cate putin. Este posibil sa fie nevoie de mai multa sau mai putina faina, aaugam pana obtinem consistenta unui chec. Odata cu faina punem si praful de copt. Turnam compozitia in forme.


Presara,m deasupra cascavalul ras.


Coacem checurile la 180 gr timp de 45 minute, Trebuie sa devina usor rumene la suprafata.


Lasam sa se raceasca complet si abia apoi il taiem.




Distribuie daca iti place:

14 comentarii :

  1. Felicitari Vio! Am cautat pe multe site uri retete dar unele atat de clare si de ... ~pamantene~ nu am gasit pana la acestea. Sa comentezi e usor dar daca ar fi sa le scrii nu ar mai fi la fel! Anonimul putea intreba pur si simplu in loc sa carcoteasca. E prima data cand deschid acest site si chiar mi a placut si am gasit multe idei. Un an nou bun si cu multe bucurii! Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ioana pentru sustinere si aprecieri, ma bucur tare mult ca ti-au placut! Am ales sa postez in imagini pas cu pas (desi asta implica o munca in plus) tocmai ca sa nu existe dubii, si postez doar retetele de care sunt multumita, atat ca aspect dar mai ales ca si gust. Carcotasi sunt pretudindeni din pacate nimeni nu-i poate opri. am tot zis sa nu mai postez asemenea comentarii, dar am zis ca e mai bine asa, sa fiu corecta, se pare ca nu e cea mai buna alegere.
      Un an nou plin de realizari si impliniri! Cu mult drag, Vio!

      Ștergere
  2. Buna ziua. Am facut si eu rețeta, imi plac mult aperitivele calde, nu cele reci, mai ales ca fac platoul sa arate super. Cat despre reteta... e SUPER. Am avut o tava mult prea mare , nu stiu daca am pus cantitățile corecte pt ca nu am un cântar de bucatarie si cu toate astea am obținut un chec aperitiv foarte gustos. Cred ca ceea ce ii desavarseste gustul este cascavalul. Multumim pt minunatele rețete :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelenta reteta! Eu am folosit ardei si fasole verde din consera si niste sunculita de casa, a iesit o minunatie! Multumesc pt caietul asta grozav!

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare ar merge sa fac briose ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună ziua!!! Cred că este minunata rețeta... Am și eu o întrebare, as putea înlocui cașcavalul cu brânză de burduf? Mulțumesc frumos! Loredana

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună ziua!!! Cred că este minunata rețeta... Am și eu o întrebare, as putea înlocui cașcavalul cu brânză de burduf? Mulțumesc frumos! Loredana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In compozitie se poate, desigur, insa deasupra e mai indicatsa radeti cascaval pentru un aspect mai frumos.

      Ștergere
  7. Foarte bun eu dupa reteta asta il fac si iasa super multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  8. eu cand ma grabesc sau mie lene sa spal prea multe vase bat oulele integi si la cheg pana isi dubleaza volumul si se albesc ce e atat de greu e o reteta super eu fac cheg aperitiv la orice petrecere sau paste, craciun etc,etc.....sa ne dam cu parerea si experti bucatari nimeni nu ne intrece.......

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca as Pune si carne, exemplu piept de pui, ce ar trebui sa modific ?? Sa o fierb înainte ??

    RăspundețiȘtergere
  10. Din cantitățile respective cate checuri ies?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes