ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 nov. 2014

Pastrav la cuptor cu legume


Pastravul este un peste slab, cu putine calorii, dar cu un continut ridicat de Omega 3, avand efecte benefice pe termen lung asupra organismului. Pastravul la cuptor cu legume este un peste delicios, ce cu siguranta va fi pe gustul tuturor, chiar si al copiilor.

Ingrediente:

3 pastravi mari (cca 1,5 kg) 
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 ardei gras verde
3 rosii potrivite
2 lamai
1 legatura patrunjel verde
sare de mare
piper



Mod de preparare:

Curatam pestele si il spalam.



Taiem ardeii fasii, rosiile felii, iar lamaile felii subtiri.


Umplem burta pestelui cu amestec de legume. Punem si feliutele de la o lamaie.


Il crestam usor cu un cutit bine ascutit deasupra si impachetam fiecare peste in folie si strangem bine la capete.  Punem pestele in tava si adaugam o cana de apa. Dam la cuptor la foc mediu.



Coacem pestele aproximativ 15-20 minute pe fiecare parte apoi desfacem folia si il mai lasam 10-25 minute in cuptor.



Scoatem pestele pe un platou, feliile de la lamaia ramasa le introducem in crestaturi si presaram patrunjel verde tocat marunt pentru un plus de gust si culoare.




Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Care sa fie temperatura? Ati spus foc mediu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc am facut unul acum cateva zile azi inca unul au iesit super

    RăspundețiȘtergere
  3. Timpul de coacere de circa o ora pare excesiv pentru peste, care in maxim 15 minute este facut... noi l-am scos dupa 25 de minute ca mirosea deja a ars... la foc mediu desigur.
    Trebuie subliniat ca e important ca in tava sa existe in permanenta apa. In functie de dimensiunea tavii, o cana de apa poate fi insuficienta, mai ales daca se respecta termenul de o ora de coacere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim eu am dat un timp relativ, daca adunam ce am scris eu rezulta ca il vom tine la cuptor undeva intre 25 si 45 minute la foc mediu. Atunci cand am pregatit reteta aveam un cuptor tip vechi asa ca nu am putut da un timp foarte exact. !5 minute pentru un peste la cuptor mi se pare totusi putin , acum depinde foarte mult si la ce temperatura reglezi cuptorul si ce tip este, pana la urma fiecare gospodina isi cunoaste cel mai bine propriul cuptor :)

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes