ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 oct. 2014

Paleuri cu ciocolata


Cu siguranta va mai amintiti paleurile, erau printre cele mai cautate deserturi ale copilariei, nu era petrecere de la care sa lipseasca si erau primele care se evaporau de pe farfurie. Astazi inca se mai gasesc paleuri la patiserii insa la majoritatea dintre ele gustul e departe de cel din copilarie. Nu stiu daca reteta asta este cea originala, nu cred sa fie, insa e cea mai apropiata de gustul copilariei! Eu am gasit-o in caietul mamei, crema era diferita, dar tot pe baza de ciocolata, eu am preferat sa folosesc varianta cea mai simpla si mai rapida. 
Vi le recomand din toata inima, o sa va indragostiti de ele!


Ingrediente: (pentru cca 50 paleuri)

pentru aluat:

200 gr unt
200 gr zahar pudra
4 oua
300 gr faina
1 lingurita praf copt
esenta vanilie

pentru crema:

150 ml frisca lichida
200 gr ciocolata amaruie
esenta rom

pentru glazura:

150 gr ciocolata amaruie



Mod de preparare:

Mixam untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pudra pana devine cremos.



Adaugam ouale rand pe rand. Nu adaugam urmatorul ou pana ce primul nu a fost incorporat. Puteti folosi in continuare mixerul. Daca la un moment dat compozitia va parea ca s-a taiat nu intrati in panica, nu e nici o problema, se va rezolva imediat ce adaugati faina. Adaugam si vanilia.


Adaugam faina si praful de copt si mixam. Dam cel putin 30 minute la frigider. Daca este cazul mai adaugati putina faina, compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa.


Punem aluatul intr-un pos si spritam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa lasam putina distanta intre ele fiindca se vor intinde la copt.


Coacem fursecurile la foc mediu circa 10-15 minute in cuptorul preincalzit. Fursecurile trebuie sa fie doar putin rumene pe fund.


Lasam fursecurile sa se raceasca si preparam crema. Pentru a eficientiza timpul puteti pregati crema chiar si cu o seara inainte. Punem frisca pe foc si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere dar fara sa o lasam sa fiarba. O dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele sau cel mai sigur data pe razatoare. Adaugam si esenta de rom dupa gust si amestecam pana la omogenizare.


Dam crema de ciocolata la frigider pana se intareste. Eu ca sa grabesc procesul de racire am dat-o cateva minute la congelator, atentie insa sa nu o lasati mai mult decat trebuie acolo.


Lipim fursecurile cu crema doua cate doua.


Topim ciocolata la bain marie, o punem intr-o punga pe care o intepam la un capat si glazuram paleurile.


Dam la frigider cel putin o ora, ideal ar fi insa sa la lasati peste noapte, vor fi mai fragede si mai gustoase.


Distribuie daca iti place:

24 de comentarii :

  1. Sunt pe lista mea pt Mos Nicolae! Sper sa imi iasa la fel ca ale tale! Sunt foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Le aşteptam de multă vreme. Mulţumesc pentru idee şi reţetă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Totul arata foarte apetisant. Reteta aceasta o voi incerca cu prima ocazie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Au iesit grozave...felicitari! sunt gustoase si fragede

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-au placut, sunt foarte usor de facut si intr-adevra foarte fragede si gustoase!

      Ștergere
  5. Cum e cuptorul electric fata de cel de la aragazul clasic pe gaz? Consuma mult?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti spun cu toata sinceritatea ca e can il am ma intreb cum am putut trai fara al pana acum! Sunt foarte multumita, la factura e la electrica nu am observat nici o schimbare, tot cam in aceleasi sume ca si inainte sa il am ma incadrez, cuptorul coace mult mai repede si mai bine, are multe functii, cel mai mult ma incanta ventialtia, grull-ul care nu s ecompara cu cel d ela aragazele pe gaz si gatitul pe doua nivele. Si e un wirpool destul e ieftin, am prins si o promotie si am dat in jur e 800 ron pe el. :)

      Ștergere
  6. buna! am o intrebare...de multe ori cand vreau sa fac ceva dulce se nimereste sa nu am unt in casa,cu as putea inlocui? margarina pt ptajituri e buna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai bine se poate inlocui cu uleiu de palmier.

      Ștergere
    2. Eu ulei de palmier nu am folosit niciodata, insa nu cred ca e potrivit in aceasta reteta, trebuie sa fie un ingredient solid ori uleiul de palmier e lichid din cate stiu eu. In principiu untul poate fi inlocuit fie cu untura, insa aici depinde de reteta, fie de margarina pentru prajituri.

      Ștergere
  7. Multumesc pentru reteta! sunt delicioase. Imi plac mult retetele postate, sunt explicite si de mare ajutor, de fiecare data au fost reusite.

    RăspundețiȘtergere
  8. Orice reteta am facut de pe "caietul cu retete" a iesit exact cum trebuia insa paleurile astea au iesit delicioaseee! Mai putin, marimea, ale mele arata ca preambalatele, data viitoare le voi face mai mici! Felicitari pt tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt minunate. L-am facut si de craciun si de revelion.Au fost "delicioase" cum spunea copilul meu. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna.pot inlocui ciocolata amaruie cu cea cu lapte?si ce gramaj trebuie sa pun?

    RăspundețiȘtergere
  11. Răspunsuri
    1. Eu zic ca din cantitatile date sunt destul de multe :) Daca vrei mai multe bucati ai doua variante, fie le faci mai mici, fie dublezi cantitatile

      Ștergere
  12. La cité grade le coacem ? Pe fundul cuptorului?la mijloc ? Cuptorului traditional ? Aer propulsat ? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarteeee buneeee! Ușor de făcut.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am făcut joi această rețetă. Perfect a ieșit totul și sunt grozave. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anul acesta neapărat incerc aceasta rețetă. Mulțumim mult pentru rețete.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bună Vio, aș avea o întrebare. La cremă ai folosit frișcă lichidă vegetală sau smântână lichidă pentru gătit? Mulțumesc frumos! Succes în tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smantana de gatit nu este buna pentru prajituri. Trebuie sa scrie pe cutie fie smantana dulce pentru frisca, fie frisca lichida. In ultimul timp am folosit-o pe cea din Lidl de la Pilos, foarte buna si convenabuila si ca pret.

      Ștergere
  17. Cuptorul preîncălzit la câte grade?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes