ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 oct. 2014

Pui in lapte


Reteta de pui in lapte a lui Jamie Oliver a devenit deja arhicunoscuta in intreaga lume, eu insa abia acum am incercat-o. Desi ingredientele: pui, lapte, usturoi, salvie, coaja de lamaie mi s-au parut incompatibile in prima faza, la final a rezultat un pui atat de fraged, de gustos si aromat ca greu te mai poti opri din mancat. E de neratat puiul asta!
Salvie eu nu am avut frunze ci salvie maruntita la plic, oricum a fost foarte gustos si asa, iar batonul de scortisoara nu l-am mai pus, dar data viitoare cu siguranta nu-l mai ratez!

Ingrediente:

un pui cca 1,5 kg
10 catei usturoi
coaja de la o lamaie
1 lingura salvie maruntita Kotanyi
sare de mare Kotanyi
piper negru Kotanyi
500 ml lapte




Mod de preparare:

Spalam puiul si il legam cu sfoara ca sa nu se desfaca la copt. condimentam cu sare de mare si piper proaspat rasnit pe toate partile, inclusiv in interior.


Prajim puiul in cateva linguri de ulei pe ambele parti pana se rumeneste usor deasupra.


Asezam puiul intr-o tava ceramica termorezistenta si turnam deasupra uleiul in care l-am prajit. Adaugam coaja de lamaie, pe cat posibil doar partea galbena. Eu am facut aceasta operatiune cu un cutit de curatat legumele. Adaugam cateii de usturoi si salvia maruntita. 


Turnam laptele deasupra.


 Punem capacul si dam la cuptor. Daca tava nu are capac acoperiti cu folie de aluminiu.  Dam tava la cuptor la foc iute.


Stropim din cand in cand cu lichidul din tava iar cand puiul este aproape gata lasam tava descoperita ca sa se rumeneasca frumos.



Scoateti puiul cu grija sa nu ii rupeti pielea (eu am reusit sa o rup de la bun inceput, voi nu faceti ca mine) Garnitura puteti face orice vreti voi, noi am avut sote de legume si s-a potrivit perfect cu puiul.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Arata incredibil si sunt convinsa ca este si extrem de gustos ! Il voi incerca in mod cert, cat de curand ! Va multumesc pentru toate retele minunate pe care ni le impartasiti !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim pentru idei. Vom încerca si noi că prea frumos arată!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes