ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 oct. 2014

Galuste cu prune


Cineva m-a intrebat cum e posibil intre atatea retete sa nu o am si pe cea de galuste cu prune. Ei bine, o sa fiu sincera si o sa va marturisesc ca personal nu ma prea dau in vant dupa galustele astea, nu-s tocmai pe gustul meu. Dar cum sotului ii plac tare mult le prestez cam odata pe an, poate chiar la doi ani odata.Cei care au mancat le-au laudat, asa ca m-am prezentat cu reteta.


Ingrediente:

500 gr cartofi
150 gr faina
2 oua
2 linguri gris
un praf sare
1/2 kg prune
1 lingurita scortisoara
50 gr unt
150 gr pesmet
100 gr zahar





Mod de preparare:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si cat sunt inca fierbinti ii  facem pasta cu ajutorul unui mixer vertical. Adaugam faina, sarea, grisul si ouale.


Amestecam pana obtinem un aluat lipicios. Chiar daca veti fi tentati sa mai adaugati faina nu va recomand sa o faceti fiindca nu vor mai iesi galustele pufoase si fragede ci tari si cleioase.


Alegem prune rotunde si dulci, foarte bine coaptete si nu foarte mari. Le scoatem samburii si le presaram cu scortisoara.
Cu mainile bine infainate luam o bucata de aluat o modelam in forma de biluta si apoi asezam pruna in mijlocul ei.


Impachetam pruna in aluat si strangem usor la capat ca sa se lipeasca bine aluatul. Modelam din nou usor cu palmele ca sa ii dam forma rotunda.


Punem apa la fiert cu un praf de sare. Scufundam galustele in apa. Cand s-au ridicat deasupra sunt gata. Nu le lasati mai mult fiindca se vor desface.


Intr-o tigaie incingem untul si adaugam pesmetul. Il lasam sa se prajeasca amestecand cand si cand ca sa nu se lipeasca. Dam deoparte si adaugam zahar si scortisoara. Scoatem galustele din apa cu ajutorul unei supiere si le dam prin pesmet cat sunt fiebinti.



Pesmetul ramas il pastrati fiindca atunci cand le mancati le mai puteti trece prin pesmet.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes