ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 oct. 2014

Briose bufnite


Vinerea Alexandra are program scurt la scoala si profitam de cele cateva ore pe care le petrecem doar noi doua pana il luam pe Stefan de la gradinita, fie iesim la shopping ca fetele, fie la un suc si o prajitura, fie stam acasa si bricolam ceva sau gatim. Voi ce alte activitati aveti impreuna cu copiii, ce va place sa gatiti impreuna? Noua cel mai mult ne place sa facem briose si sa le decoram. De data aceasta am facut briose bufnite dupa o idee preluata de pe pinterest


Ingrediente:

4 oua
150 gr zahar
200 gr unt
200 ml lapte batut
3 linguri cacao
1 lingurita praf copt
250 gr faina

pentru crema si  decor:

100 ml ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
1 pachet biscuiti Oreo
drajeuri cu ciocolata
bombonele skittles




Mod de preparare:

Mixam ouale cu zaharul si adagam laptele batut si untul topit (dar nu fierbinte) Adaugam faina, cacao si praful de copt si amestecam pana la omogenizarea compozitiei.



Umplem formele de briose cam trei sferturi. Eu am folosit forme din silicon pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.





Dam la cuptor la foc iute circa 30-40 minute.




Taiem un capacel deasupra ca sa obtinem o suprafata dreapta.


Punem frisca lichida si ciocolata intr-un vas la bain-marie. Amestecam pana ciocolata este topita complet si obtinem o crema. Punem cate o lingura de crema pe fiecare briosa. Daca este prea moale o mai dam putin la frigider inainte.


Desfacem biscuitii oreo si pe cei cu crema ii vom aseza cu fata in sus peste crema de ciocolata. Din drajeurile de ciocolata facem ochisorii iar din bombonelele skittles rosii si portocalii vom face ciocul.



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Am intrat aici cu un singur scop. Sa gasesc retete de prajituri. Chiar nu m-am gandit ca am sa gasesc si briose bufnite, am o colectie de bijuterii in forma de bufnite. Asa ca pentru ca tie ti-au iesit atat de bine sper sa-mi iasa si mie la fel.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes