ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 mai 2014

Sirop de soc


 
Sirop de soc, bautura racoritoare ce nu ar trebui sa ne lipseasca din frigider in aceasta perioada dar evident, va recomand sa pregatiti si pentru iarna, astfel ne vom putea bucura tot anul de minunata aroma a socului.
Va recomand si siropul de soc la rece, fara fierbere si renumita socata, bautura acidulata cu multiple efecte benefice asupra organismului. Mai multe retete cu soc gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.



Ingrediente:

20 flori soc
1,5 l apa
4 lamai
1 kg zahar

Mod de preparare:



Culegem florile de soc inflorite bine si le scuturam usor de impuritati, eventual le puteti trece rapid printr-un jet de apa.


Scuturam bine fiecare floare in parte pana ce vor ramane coditele goale.Dca socul este foarte bine inflorit procedeul va fi usor si foarte rapid, daca nu este bine inflorit va trebui sa rupem floricelele cu mana.



Punem florile intr-un bol si le acoperim cu apa. Curatam doar coaja galbena a lamaii si o adaugam in vas. Aveti grija pe cat posibil sa eliminati toata partea alba fiindca poate da siropului un gust amarui. Stoarcem zeama lamailor si o turnam peste florile de soc.  Lasam amestecul la macerat la frigider timp de patru-cinci zile.



Strecuram amestecul obtinut si la 1 l de lichid adaugam 1 kg zahar. Punem pe foc si dam in cateva clocote pana va capata consistenta unui sirop. 
Il turnam fierbinte in sticle, capsam si daca il pastram pentru iarna le fierbem la bain-marie. Preparam siropul cu apa minerala, felii de lamaie si cuburi de gheata. 


Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Prin fierbere , nu-si pierde proprietatile curative? Eu fac fara fierbere si se pastreaza foarte bine de la un an la altul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum il preparati dvs ?

      Ștergere
    2. Gasesti aici reteta siropului de soc fara fierbere: http://www.caietulcuretete.com/2015/06/sirop-de-soc-fara-fierbere.html

      Ștergere
  2. NU AM FACUT PANA ACUM SIROP DE SOC ,DAR O SA INCERC ANUL ACESTA ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Socata este racoritoarea mea preferata. Nu am facut pana acum sirop de soc, dar o sa fac probabil anul asta sa vad cum iese dupa reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am mai gustat de mult sucul din soc,multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pt reteta.Promit ca o sa fac si eu.😉

    RăspundețiȘtergere
  6. Va rog sa-l publicati, nu sa-l plagiati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonim, te rog consulta un dictionar inainte de a comenta:
      A plagia = A copia sau a-și însuși întocmai, în întregime sau în parte, ideile, operele literare, artistice sau științifice ale altcuiva, prezentându-le drept creații personale.

      Eu mi-am folosit propriile fotografii si reteta clasica de sirop, asadar, unde-i plagiatul???

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes