ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 mai 2014

Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni



Sambata soul meu a implinit o frumoasa varsta, ce e cuvenea sa o sarbatorim! Si cum tortul nu putea sa lipseasca, fiindca cei mici nu concep zi de nastere fara tort, am ales ceva care sa fie pe gustul lor, racoros cu fructele lor preferate si sa arate bine. La aspect mai am mult de lucrat dar la gust a iesit foarte bun! Si dupa cat de apreciat a fost tortul cu ciocolata, mascarpone si capsuni sper ca si acesta va fi pe gustul vostru





Ingrediente:

pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri apa
12 linguri faina

pentru sirop:

250 ml apa
5 linguri zahar
esenta vanilie

pentru bavareza de capsuni:

6 galbenusuri
250 gr zahar
250 ml lapte
500 gr capsuni 
150 ml frisca lichida
40 gr gelatina granule

pentru decor:

200 gr piscoturi
500 gr capsuni
100 gr ciocolata alba
colorant pe baza de sfecla rosie
50 ml frisca lichida

Mod de preparare:





Batem spuma albusurile, Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam apa si galbenusurile.



Punem faina si omogenizam compoziia.



Turnam aluatul obtinut in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana e rumeneste frumos.



Taiem blaul in doua si asezam primul blat pe un platou. Fixam in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Pregatim siropul astfel: dam apa in cateva clocote impreuna cu zaharul, la final adaugam vanilia si lasam sa se racoreasca.
Insiropam primul blat.



Pregatim apoi bavareza de capsuni. Batem galbenusurile cu zaharul si turnam peste ele laptele. Punem pe foc pana incepe sa se ingroase. Atentie, cand a dat in clocot trageti imediat deoparte de pe foc deoarece crema de oua se poate branzi. Lasam sa se racoreasca.
Batem frisca lichida pana devine ferma. Amestecam crema de oua cu frisca.




Capsunele le spalam, le rupem coditele si le punem in vasul blenderului pana le facem pasta pe care o vom adauga peste crema.



Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema. Foarte mare atentie, nu fierbeti gelatina fiindca isi va pierde proprietatile! Nu puneti gelatina fierbinte peste crema!



Adaugam jumatate din crema peste primul blat. Alegem capsuni mai micute si le asezam in crema.



Insiropam piscoturile si asezam un rand peste crema.



Turnam restul de crema si asezam din nou capsunele. Punem al doilea blat deasupra si il insiropam.



Dam la frigider (de preferat peste noapte) si apoi desfacem cu grija inelul din jurul tortului. Ca sa nu il rupem vom desface mai intai marginile cu un cutit.



Batem frisca si imbracam tortul cu un strat subtire. Topim ciocolata alba la bain-marie si cand este topita adaugam colorantul. Glazuram tortul si decoram cu felii de capsune.


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. wowwwwwww super frumos ... Bravo Vio ...La multi ani sotului tau ...multi ani fericiti impreuna . :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos tortul si de gustos nu am nici o indoiala. La multi ani fericitului sot!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari sotului si felicitari si tie pentru acest tort minunat!! Arata nemaipomenit, vreau si eu o feliuta...mai mare :D
    Te pup si o zii buna!!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani cu multa sanatate si multe bucurii,sa va aveti parte de tot binele din lume,si sa aiba grija de minunile voastre si de mama lor.Te sarut.Gianina

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu te indoi de aspect...chiar e frumos...si la gust nu ma indoiesc....crema asta am sa o fac si eu....ce crema?, am sa copii tortul!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Forte vrumos si sper ca e gustos

    RăspundețiȘtergere
  7. Vio, ce marime are forma tortului? 26 cm cumva? Ma gandesc sa-l fac in weekend. Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes