ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 mai 2014

Tort cu crema de ciocolata si sos de visine



Tortul asta l-am pregatit de Paste dar abia acum i-a venit randul la postat ca multe alte retete care asteapta cumintele. Gustul dulce-amarui al cremei de ciocolata a fost echilibrat perfect de sosul acrisor de visine si completat cu succes de stratul de frisca. Evident nu a mai ramas nimic!
Si fiindca imi sunteti dragi am si un bonus pentru voi, o fabuloasa tarta cu ciocolata, ardei iute si zmeura  pregatita de Catalina, o reteta grozava, cu poze foarte  frumoase! 


 pentru blat:

8 oua
8 linguri zahar
8 linguri apa
12 linguri faina
4 linguri cacao
esenta rom 

pentru sirop:

200 ml apa
5 linguri zahar brun
1 lingurita esenta migdale

pentru crema:

400 gr ciocolata amaruie
400 ml frisca lichida
1 plic gelatina granule (10 gr)
1 lingura ness

pentru sosul de visine:

500 gr visine 
50 ml apa
6 linguri zahar brun
1 lingurita amidon

pentru frisca:

250 ml smantana dulce pt frisca
4 linguri din sosul de visine

Mod de preparare:



Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul  si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.


Adaugam galbenusurile si apa.



Omogenizam.



Adaugam faina si cacao si amestecam pana la omogenizare.


Tapetam forma de copt cu pereti detasabili cu hartie de copt si turnam aluatul.





Dam la cuptor pana se rumeneste.



Cat sta blatul la cuptor vom pregati sosul de visine. Punem visinele si zaharul brun intr-o craticioara pe foc. Adaugam 50 ml apa si amidonul. Amestecam continuu si lasam sa dea in unul-doua clocote atat cat sa capete consistenta unui sos. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de acre sunt visinele. Ale mele au fost de la congelator si nu au fost foarte acre.


Taiem blatul in trei. Asezam primul blat pe un platou si asezam in jurul lui inelul reglabil pentru tort.  Pregatim siropul. Caramelizam zaharul brun apoi il stingem cu apa cu mare atentie sa nu ne ranim. Lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi adaugam esenta de migdale. daca nu va place gustul de migdale puteti adauga orice alt fel de esenta dupa preferinte. Il dam deoparte sa se racoreasca.
Insiropam primul blat.
Pastram  deoparte 4 linguri din sosul de visine pe care le vom amesteca la final cu frisca si jumatate din cantitatea de sos ramasa o intindem peste primul blat.


Pregatim crema de ciocolata. Punem frisca pe foc pana ajunge la punctul de fierbere fara a o lasa sa fiarba. adaugam imediat ciocolata rupta bucatele si amestecam pana obtinem o crema fina. Adaugam nessul si gelatina preparata  conform indicatiilor de pe ambalaj.  Omogenizam si asezam un strat de crema peste primul blat.  Asezam al doilea blat, insiropam, punem sosul de zmeura, apoi crema ramasa i la final ultimul blat si iniropam. Dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte. 
Scoatem cu grija inelul din jurul tortului.


Batem smantana lichida pana in cepe sa se intareasca usor. Adaugam sosul de visine si mixam pana devine ferma. Imbracam tortul in frisca si cu ajutorul unui pos cu dui stea facem niste trandafirasi pentru decor.



Dam la frigider pentru cel putin 30 minute apoi il putem taia.



Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Mai este putin si vor aparea visinele si ne putem face pe plac,sa urmam reteta.Si noi am manca o asemenea bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată minunat. Îl voi face cu siguranţă.

    RăspundețiȘtergere
  3. splendid! ce pofta mi-ai facut .... :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Merg si visine din compot pentru sos?
    Maine am de gand sa il pregatesc si eu. Cred ca este al 3-lea tort pe care il incerc de pe acest site.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tortul arata extraordinar! Trebuie sa apara pe piata fructele de vara adevarate, romanesti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acuma de crăciun fac și eu această rețeta, sper să iasă bine

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca tortul poate fi facut si cu fructe din compot sau puse la borcan cu zahar special pentru prajituri. O sa il incerc duminica viitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sosul d efructe nu prea ai cum sa il faci cu fructe din compot, cu fructe de la congelator insa da, se poate. Poti renunta la sos si pui in crema fructe daca vrei. Personal prefer visinile sau fructe acrisoare fiindca echilibreaza gustul foarte dulce al cremei.

      Ștergere
  8. mdaa....retata buna, dar cu lipsuri....zaharul cand il pui in blat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ati citit cu atentie reteta :) scris clar, chiar de la bun inceput: "Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa"

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes