ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 mai 2014

Clafoutis cu cirese


O reteta rapida din bucataria franceza, clafoutis este practic o budinca cu fructe cu un aluat asemanator cu cel al clatitelor, ce se face extrem de usor si repede! Se poate face cu orice fructe, insa ciresele se potrivesc cel mai bine cu acest aluat.


Ingrediente:

300 gr cirese
300 ml lapte
100 gr zahar
100 gr faina
4 oua
esenta

Mod de preparare




Ungeti forma cu putin unt, daca aveti forma de silicon sariti peste aceasta operatiune. Spalati ciresele, scoateti samburii si le asezati in tava.



Punem intr-un vas laptele, ouale, faina, zaharul si esenta. Vanilia sau migdalele cred ca se potrivesc cel mai bine cu ciresele, asadar optati peste ce varianta va place mai mult. 



Amestecati ingredientele pana se omogenizeaza si obtinem un aluat asemanator celui de clatite. Turnam aluatul in tava peste cirese.



Dam la cuptor preincalzit) la foc mediu pana se rumeneste usor pe margini. daca are tendinta sa se umfle la copt o intepati usor cu un cutit ca sa eliberati aerul. 


Dam la frigider sa se raceasca, presaram deasupra zahar pudra pentru un aspect frumos si taiem felii. E mai buna rece direct de la frigder.


Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Buna, la cite grade si aproximativ cit timp a durat coacerea.Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am aragaz obisnuit, asa ca mi-e greu sa dau un raspuns, imediat ce voi primi noul cuptor voi reface si voi reveni cu precizarea. focul a fost mediu daca va ajuta cu ceva, in cuptor a stat cam 30-40 minute.

      Ștergere
  2. Usor de preparat si arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yamiii...o sa fac si eu, este foarte usor de pregatit si cred ca este nemaipomenita la gust.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu lipseste prafu de copt cumva? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La aceasta reteta NU se foloseste praf de copt, este o prajitura cu texturaa cremoasa.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes