ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 iul. 2011

Tarta cu crema de vanilie si capsuni



Ingrediente

pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina

pentru crema

400 ml lapte
4 galbenusuri
3 linguri amidon
150 gr zahar
vanilie


pentru decor

250 gr capsuni





Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si amestecul devine cremos. Adaugam faina si omogenizam.  Este practic un blat clasic de pandispan, nu necesita praf de copt, in mod normal daca ouale cu zaharul au fost batute bine va creste fara probleme.


Am uns
tava de tarta cu unt topit cu ajutorul unei pensule

Turnam aluatul in tava si dam la cuptor (diametru forma 28 cm)


Taiem capsunile feliute .




Preparam crema astfel: Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. La final adaugam amidonul si mixam pana este incorporat. Adaugam laptele fiert si racit si vanilia si fierbem la foc mic pana incepe sa se ingroase.
Rasturnam blatul de tarta pe un platou si il umplem cu crema. Decoram cu capsuni cat crema este inca fierbinte caci altfel prinde crusta la suprafata si nu le mai puteti aseza frumos.
Daca doriti sa serviti tarta a doua zi preparati putina gelatina si ungeti cu o pensula capsunile pentru ca altfel vor oxida. 



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes