ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 mar. 2011

Pui pe sticla, cu unt aromat


 Ok, recunosc, de fapt puiul pe sticla, cu unt aromat a fost de fapt pui pe borcan, dar cum cu sticla nu-mi incapea in cuptor, iar borcan suna cam aiurea in titlu, am zis sa apelez la solutia de compromis.
Oricum, e atat de fraged si de aromat puiul pregatit astfel, incat nimeni nu-i va rezista, iar de cartofi nu mai spun, noi ne-am batut pe ei! Senzational, ce sa mai, si ideal pentru ocazii speciale! 

Va recomand si puiul pe doza de bere, puiul la cuptor, puiul umplut cu naut, sau puiul in lapte.  Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici.


Ingrediente pui pe sticla, cu unt aromat

1 pui (cca 1,5 kg)
200 gr unt 
500 ml vin alb
2-3 crengute rozmarin
2-3 crengute cimbru
3-4 catei usturoi
sare de mare
piper mozaic
500 gr cartofi

Mod de preparare pui pe sticla, cu unt aromat

Untul moale, la temperatura camerei, il frecam cu o lingura de lemn pana devine spumos. Adaugam usturoiul pisat, cateva ace de rozmarin si de cimbru tocate marunt, sare de mare si piper proaspat macinat. Amestecam pana la omogenizare.

 
Pregatim puiul, il spalam si il uscam cu servete absorbante.  


Masam bine puiul atat la interior cat si la exterior cu untul aromat si il dam la frigider pentru circa 3o minute. Am pastrat deoparte doua linguri de unt pentru cartofi.


In tava cuptorului am asezat borcan de 800 ml in care am pus vinul. Am adaugat si crengutele de cimbru si de rozmarin.

Cartofii i-am taiat felii, i-am amestecat cu cele doua linguri de unt ramase si i-am asezat in tava de jur imprejurul borcanului. Punem puiul pe borcan astfel incat sa  fie cat mai stabil si sa nu se rastoarne in cuptor.

Dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 40 minute. Dupa cele 40 minute il mai lasam 15 minute, la 220 grade, cu ventilatie, ca sa se rumeneasca frumos.
Untul se va scurge in tava astfel incat cartofii se vor gati practic in unt si vor fi nemaipomenit de gustosi. 


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Cat de bine arata, trebuie sa incerc si eu sa il fac pe sticla!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si e si gustos si fraged, sa il incerci neaparat

    RăspundețiȘtergere
  3. Va regomand cu cea mai mare placere acesta reteta gustoasa ,am facacut si eu si este nemaipomenita,va regomand cu cea mai mare placere sa va gatiti aceasta reteta

    RăspundețiȘtergere
  4. foooarte bun...l-am mancat pe tot si cartofii toti la cina.multumim de reteta

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar acum il prepar dupa reteta asta...nici nu am rabdare sa il termin....mmm..cred ca o sa fie tare gustos..multumim de retete..le ador.o mare parte din ele le am incercat.

    RăspundețiȘtergere
  6. la cate grade se pune puiu la cuptor?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes