ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 mar. 2011

Piept de rata caramelizat

Ingrediente : 1 piept rata , 100 ml sos soia, 2 portocale , 100 gr miere albine , ghimbir , condiment 5 arome chinezesc, Mod de preparare Dezosam pieptul de rata si crestam pe partea cu pielita in diagonala . Turnam sosul de soia peste pieptul de rata si dam la frigider pentru o ora. Il tragem la tigaie, fara ulei fiindca isi lasa suficienta grasime, circa 1 minut pe fiecare parte. Facem un amestec din sosul de soia ramas de la marinarea carnii, sucul de la portocale, mierea de albine, ghimbir si amestecul 5 arome.Eu am pus pasta fiindca e mai concentrata. Punem pieptul de rata intr-o tava si turnam amestecul peste el. Dam la cuptor circa 15-20 minute la foc potrivit pana se caramelizeaza sosul din tava . Am taiat felii si am servit cu taitei de orez .

Distribuie daca iti place:

15 comentarii :

  1. nu ma pot opri din salivat! super bun arata!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nebunie ce-i aici la tine-n farfurie! Un fel de rasfat, buuun de tot ;-)

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte fain.
    v-am luat la mine in blogroll.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce aroma nebuna ! ador 5 spices.eu as fi tinut mai putin la cuptor ,dar asta pentru ca noua ne place carnea mai in sange.deci depinde de gust.te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. arata bine,apetisant,felicitari pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  6. Liana da, chiar rasfat a fost,pacat ca s-a terminat asa repede

    RăspundețiȘtergere
  7. Alice multumesc, te-am adaugat si eu in blogroll

    RăspundețiȘtergere
  8. Pansy mie imi place carnea mai in sange insa al meu sot zice ca nu-i canibal , el o prefera chiar rumenita bine, dupa gustul meu aia care o prefera el e carne arsa :d

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna!
    Esti interesata de un link exchange cu www.istiri.net? Astept rapuns pe mail.

    Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu stiu daca 15-20 de minute este suficient pentru ca pieptul de rata sa se poate consuma. Al meu sta deja in cuptor de 35 de minute, sosul nu s-a caramelizat iar pieptul este foarte tare cand il intep cu furculita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, cred ca depinde foarte mult si de rata. a mea a fost de curte , dar nu a fost una batrana.dupa cum vezi a fost destul de facuta, in mod normal pieptul de rata se prepara in sange, trebuie sa fie rozaliu la mijloc , insa sotul meu nu agreaza carnea facuta astfel.
      Marinarea in sosul de soia ajuta foarte mult la fragezirea pieptului de rata. Poate rata ta o fost mai "varstnica" si necesita un timp mai indelungat la cuptor.
      Cat despre caramelizare si aici pot fi mai multi factori : tipul de sos de soia, poate fi mai gros, mai subtire,condimentul chinezesc, al meu a fost pasta dar majoritatea folosesc praf .
      Sa treci sa imi spui daca ti-a iesit pana la urma

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes