ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 mar. 2011

Foietaj cu spanac




Ingrediente

1 aluat foietaj
200 gr spanac
200 gr cas
1 ou
2 linguri lapte




Mod de preparare

Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete . Amestecam spanacul cu casul dat pe razatoare si asezonam cu sare si piper.
Batem oul cu doua linguri lapte apoi ungem foaia cu ou pe toata suprafata. Intindem uniform compozitia de spanac, in strat subtire.




O rulam ca pe o rulada in folie.Dam la congelator 10-15 minute.






Scoatem apoi si taiem felii din rulou, pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt.






Ungem deasupra cu restul de ou batut si dam la cuptor la foc moderat.sunt absolut delicioase si se pot pastra la congelator si o perioada mai mare, iar cand aveti musafiri decongelati rapid si preparati rulourile





Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. Buna Vio,si felicitari pentru blog,e minunat.Vreau sa fac de ziua sotului foietajul cu spanac dar vreau sa fac si un rulou cu ciuperci.Cum ma sfatuiesti sa il fac?Multumesc anticipat si pe curand :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Anca, multumesc frumos pentru aprecieri.
    Super ruloul cu ciuperci,am facut de cateva ori insa n-a apucat sa ajunga pe blog, poate data viitoare.
    Eu am taiat marunt ciupercile. Am calit cateva fire de ceapa verde ( poate fi si ceapa obisnuita sau praz) in doua linguri de unt apoi am adaugat ciupercile si le-am lasat pana s-au rumenit foarte usor. Am lasat sa se raceasca compozitia (calda o sa curga din foietaj) si am intins pe foaia de foietaj. In continuare am procedat exact ca la foietajul cu spanac.
    Tot rulouri din astea am facut si cu pasta de masline.
    La multi ani sotului si spor la gatit ! Sa imi spui cum ti-au iesit !

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,sa stii ca am facut rulourile cu ciuperci si cu spanac si au iesit super.La aperitiv am mai avut si pizza fara blat tot de pe blogul tau.Deja am dat adresa blogului celor care mi-au cerut retetele :).Multumesc pentru inspiratie.Pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Vio
    Pare foarte delicios ÅŸi de efect rulada asta. Sarut mana pentru masa.
    O sa incerc sa fac si eu asta astazi. Sper sa iasa la fel de buna ca a ta.
    Numai ca am o singura problema. Aici, in Turcia, nu gasesc foietaj aÅŸa mare, ci numai patrate de foietaj, mari cam cat o palma. Daca rulez spanacul numai in bucatile alea de foietaj, o sa iasa cercul ala foarte mic ÅŸi foarte subtire. Ce ar trebui sa fac? Ai vre-o idee ?
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasi aluatul sa se dezghete, unesti toate patratelele si le framanti impreuna astfel incat sa obtii un singur aluat pe care il intinzi apoi. Sper ca am fost de ajutor.

      Ștergere
    2. Eu cred ca se poate face si din patratele mici , daca le mai intinzi cu sucitorul bine si poti sa imbini doua cate doua si sa le dai cu sucitorul.

      Ștergere
  5. O idee super. Multumesc mult.
    O sa anunt cum a ieÅŸit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi puteti spune mai exact cum ati preparat compozitia de spanac? Multumesc.
    PS- aveti niste retete excelente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am avut spanac decongelat si doar l-am dezghetat, l-am amestecat cu branza si l-am asezonat cu sare si piper. Dar puteti face si cu spanac proaspat, in opariti, apoi il scurgeti si il tocati marunt dupa care il amestecati cu branza, sarea si piperul. E extraordinar debun cu branza de capra, dar se poate face si cu alte tipuri de branza, dupa gusturi si preferinte.

      Ștergere
  7. Chiar ieri am facut rulou cu spanac si branza. E super bun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bun. Mai trebuia sa pun putina sare, dar sunt foarte incantata. Am prajit spanacul putin in unt si i-a dat un gust bun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am facut cu mozzarella( nu am avut altceva) si spanac cu un pic de susan deasupra .... in 10 min a disparut jumatate din tava :D multumesc de reteta

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes