ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 dec. 2010

Tort cu crema de trufe



Ei bine, asta este primul meu tort reusit, e drept are multe imperfectiuni, dar avand in vedere ca sunt total pe dinafara in ceea ce priveste finisajul unui tort ma declar mai mult decat multumita .
M-am inspirat de la reteta lui Lory de aici , nu am respectat-o intocmai, insa am pastrat ideea de decor fiindca mi-a placut enorm.  Multumesc Lory ! 
Asadar un tort de ciocolata absolut delicios, o reteta destul de simla pe care o recomand cu drag. 

Ingrediente tort cu crema de trufe

pentru blat:

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri cacao

pentru crema 1:

200 gr ciocolata alba
50 ml smantana lichida
50 gr unt
esenta vanilie

pentru crema 2:

200 gr ciocolata amaruie
50 ml smantana lichida
50 gr unt

esenta rom
2 pliculete ness

pentru sirop:

100 gr zahar
1 esenta rom
pentru glazura
100 gr ciocolata amaruie
100 ml smantana lichida
50 gr unt

Mod de preparare  tort cu crema de trufe





Batem galbenusurile cu zaharul. Separat batem spuma albusurile. Adaugam peste galbenusuri apoi incorporam si faina amestecata cu cacao. Coacem la cuptor la foc mic, in forma tapetata cu hartie de copt ( diametru forma 24 cm).


Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca apoi il taiem in trei.


Pentru crema topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si untul pe foc la bain marie. La crema cu ciocolata alba adaugam vanilia, la cea cu ciocolata neagra adaugam nessul . Lasam sa se racoreasca.
Preparam siropul astfel: Intr-o craticioara caramelizam 100 gr zahar apoi stingem cu 100 ml apa, adaugam esenta de rom si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.
Asamblam apoi tortul. Asezam in forma de tort detasabila primul blat, insiropam, apoi adaugam crema de ciocolata neagra.

 

Adaugam urmatorul blat, insiropam, apoi crema de ciocolata alba si la final ultimul blat pe care de asemenea il insiropam. Dam la rece pentru cateva ore ca sa se intareasca crema si apoi scoatem forma.

Preparam glazura astfel: topim pe foc la bain marie ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si untul. Amestecam bine sa se omogenizeze. Turnam glazura peste tort astfel incat sa acopere intreaga suprafata. 


Am decorat tortul cu trufe cu rom si frunze de ciocolata. Pentru frunze: am topit ciocolata amaruie si am intins-o cu ajutorul unei pensule pe dosul unei frunze cu nervurile mai pronuntate, am dat la rece sa se intareasca apoi am desprins cu atentie frunza. 

Aici am explicat mai pe larg: http://www.caietulcuretete.com/2013/01/cum-se-fac-frunzele-din-ciocolata.html 

Si o feliuta pentru voi
 

Distribuie daca iti place:

38 de comentarii :

  1. Felicitari Vio, arata super, mi-ar place sa pot face si eu un tort asa de frumos.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Well done Vio!

    Arata foarte elegant si nu ma indoiesc ca este si gustos - mai ales servit cu un "motz" de frisca sau inghetata de vanilie :-)

    Felicitari si la mai multe torturi la fel de reusite!

    La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos arata,cred ca-i un deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata minunat ! foarte frumos l-ai ornat ! Felicitari !
    Sarbatori frumoase ! in continuare.
    La multi ani 2011 !

    RăspundețiȘtergere
  5. Daniela, multumesc, te asigur ca poti.Si pentru mine a fost o provocare, dar am reusit si am fost tare mandra de rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Flyingroo,multumesc. Daaaa, buuna ideea cu frisca si cu inghetzata .

    RăspundețiȘtergere
  7. Mirela, ma bucur ca-ti place . Mie mi-a placut enorm friptura ta impletita cu carnati, cred ca o sa incerc si eu .

    RăspundețiȘtergere
  8. Lia, multumesc din suflet. Sarbatori fericite !

    RăspundețiȘtergere
  9. Super tort! Felicitari!
    Sarbatori fericite cu bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumos ti-a iesit, un tort excelent! Felicitari pentru frunzele de ciocolata, ti-au iesit perfecte, chiar daca nu ai lasat si frunza.
    Bravo, Violeta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Miha, ma bucur ca iti place.nu s ecompara cu minunatiile d etorturi pe care le faci tu, dar m-am straduit !

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult Janet. am avut mari emotii la executatul frunzelor, dar uite ca am reusit pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vio, arata bestial tortul asta al tau, drept urmare am cumparat tot ce-mi trebuie ca sa-l fac. Nici eu n-am experienta cu torturile si ma intrebam cam cat de mare e tava ta ca sa nu gresesc prea tare. Un diametru, ceva? Sa ai un An Nou cu multe bucurii si sa fii sanatoasa ca sa ne inspiri in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim, daca mi-a reusit mie cu siguranta iti va reusi ! Bine ca m-ai atentionat o sa adaug si in postare , forma are diametrul 24. Sa treci sa-mi spui cum ti-a iesit .Un an nou mai bun cu multe realizari !

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc mult si pentru informatie si pentru urari! M-am gandit eu ca trebuie sa fie o forma mica asa ca am ales forma cea mai mica din dotare 22/23. Mi-a iesit un tort patrat de care eu sunt multumita. N-am stiut ca glazura isi pierde luciul daca ma ating de ea dupa ce o intind dar m-am descurcat cu alt decor care imi place chiar daca nu e asa reusit ca al tau. De-abia astept sa gust din el. Acum asteapta la rece Anul Nou. Daca as putea ti-as trimite o poza. Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  16. vio chiar e un tort de cofetarie,felicitari si o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  17. L-am facut si eu... Numai ca nu mi-au iesit frunzele, dar l-am ornat cu frisca... Oricum sotul meu a fost incantat.

    RăspundețiȘtergere
  18. ARATA SUPER BINE TORTUL.DAR AM SI EU O INTREBARE:FRISCA LICHIDA DIN CREME DE CARE E?CEVA GEN MEGGLE,HULALA SAU SMANTANA PT GATIT(AM VAZ IN SUPERMARKETURI)SI NU STIU DE CARE FRISCA FOLOSESTI.AST RASP CAND CITESTI TE ROG.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ar fi fost mai corect daca directionai spre bucataresele vesele si nu spre ardei iute , stiind ca reteta este al Loredanei de la bucataresele vesele. (BV - LF)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia iti multumesc pentru atentionare. Am editat si am pus link catre Bucataresele Vesele, crede-ma n-a fost cu nici o intentie, pur si simplu eu de acolo am luat reteta, asa am avut-o salvata la favorite si asa mi-a venit la indemana sa pun link-ul.
      Acuma sper ca nu-i cu suparare! Pupici!

      Ștergere
  20. tortul tau e bestial,as vrea sa incerc si eu sa-l fac...spune-mi doar cum ai facut bulgarasii din decor

    RăspundețiȘtergere
  21. spre rusinea mea sunt nevoita sa recunosc ca i-am cumparat! sunt un fel de bomboane cu rom, eu le-am luat de la Penny, dar daca vrei poti face trufe de ciocolata dupa reteta asta: http://www.caietulcuretete.com/2010/11/trufe-cu-ciocolata.html apoi in loc de cacao le tavalesti prin "furnici de ciocolata", ornamente din ciocolata care arata ca cele de pe bombonele, sunt de la dr Oetker, eu cumpar de obicei din Kaufland

    RăspundețiȘtergere
  22. il incerc si eu maine tine mi pumnii :d doar ca in loc de trufe am facut trandafirasi din pasta de zahar,si frunze din ciocolata sper sa mi iasa e un tort surpriza pentru cea mai buna prietena a mea:)

    RăspundețiȘtergere
  23. E nemaipomenit , de 2 ani ( de cand am descoperit acest tort il fac continuu,

    RăspundețiȘtergere
  24. o fi bun .... foarte bun ...dar o jumaate de kg de ciocolata ????? cam mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te intreb si eu ceva, tu mananci un tort intreg odata???? Cam mult, nu? Eu una mananc maxim 5-6 feliute de tort pe an, asa ca hai sa nu exageram, ok? :)

      Ștergere
  25. blatul nu a crescut asa cum il aratati in fotografii....din ce anume sa creasca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E reteta clasica de pandispan la care nu se pune nici un agent de crestere! Trebuie doar batute foarte bine ouale si ele sunt cele care fac blatul sa creasca.

      Ștergere
  26. buna vio :) al 3-lea tort facut din retetele tale :))) devin acro ;) a fost o bunatateeee nu a mai ramas nici macar o firimitura . super reteta si mii de multumiri . te pupam de acum o gasca de romance de prin belgia care ne uitam cu drag la minunatiile tale de retete care mai de care mai buna .
    felicitari pentru munca ta facuta pe acest site si numai bine

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna Vio, ce marca de ciocolata ai folosit PT crema ??? Vreau SA.l FAC PT craciun!!!! Multumesc , arata superb!!!! Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna..crema nu se amesteca cu frisca batuta ?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes