ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 dec. 2010

Friptura de vita impanata pe pat de legume


Ingrediente


1 bucata carne vita cca 2 kg
200 gr ciuperci
2 morcovi
1 pastarnac
1 fir praz
2 ardei grasi
1 ou
1 capatana usturoi
sare, rozmarin
piper negru si rosu
200 gr mustar
1 pahar vin alb




Mod de preparare. 

Frecam bine carnea cu mustarul. Pisam usturoiul si frecam din nou ca sa se patrunda bine. Presaram sare, piper si rozmarin.



Cu un cutit foarte bine ascutit facem cateva sectiuni in bucata de carne, pe latimea acesteia, dar care sa nu ajunga pana la baza. Frecam bine cu mustar,  impanam cu usturoi si adaugam si aici sare piper si rozmarin. Punem intr-o folie alimentara si dam la frigider 5-6 ore.





Incingem doua linguri de ulei, tocam un sfert de praz marunt si il calim in ulei pana devine sticlos. Adaugam ciupercile taiate felii si ardeii tocati cubulete. Lasam 5 minute pe foc sa se inmoaie putin. Dam deoparte si adaugam un ou batut cu un praf de sare.
 Impanam crestaturile din bucata de carne cu amestecul obtinut si legam cu sfoara alimentara cat mai strans in asa fel incat sa nu curga amestecul.



 
Impachetam strans intr-o folie de aluminiu punem intr-o tava de ena in care am pus si un pahar de apa si dam la cuptor la foc mic pentru circa o ora.




Dupa o ora scoatem folia alimentara, adaugam in tava morcovul, pastarnacul, prazul si ciupercile taiate felii si adaugam doua linguri de ulei si un pahar cu vin alb apoi dam din nou la cuptor aproximativ 30 minute pana ce friptura se rumeneste putin deasupra si se fac legumele.


 
Taiem pe lungime carnea in asa fel incat sa se vada crestaturile care au fost impanate cu usturoi si legume.






Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Delicioasa fripturica ta Vio !!! As gusta si eu din ea cu mare placere !
    Pentru ca se apropie sarbatorile, iti doresc tie si familiei tale multa sanatate, fericire si doar impliniri !
    SARBATORI LUMINATE !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sidy, iti multumesc din suflet, sarbatori fericite si tie si multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine arata!!
    Sarbatori fericite!!...
    O stafeta a prieteniei te asteapta la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere
  4. Felis, iti multumesc din suflet, o sa preiau si stafeta, doar ca va mai dura putin , acum sunt atat de aglomerata, pana si cu postarile pe blog sunt foarte in urma.am pe putin 30 retete care asteapta sa fie postate.Sarbatori fericite !

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes