ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 oct. 2010

Hrean la otet cu sfecla rosie



Ingrediente

1 kg radacini de hrean
1/2 kg sfecla rosie
otet
1 lingurita sare





Mod de preparare


Hreanul si sfecla se curata de coaja si se rad apoi pe razatoarea cu ochiuri mari.




Adaugam o lingurita de sare grunjoasa si le amestecam bine. Punem amestecul in borcane (fara sa il presam).



Turnam otet peste amestecul de hrean si sfecla pana se umple borcanul. Infiletam bine borcanele si le depozitam in camara.




Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Vreau sa pun si eu anul asta hrean cu sfecla rosie, pare destul de usor. Am o intrebare insa, otetul l-ati pus simplu? nu se dilueaza deloc cu apa? Multumesc. Astept raspunsul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Liza
    Eu pun hrean, sfecla rasa nefiarta, otet si sare dupa gust. Am pus si chimen. Le las afara nu in frigider, vreau sa se mureze cumva sa nu pierd vitaminele si enzimele din sfecla prin fierbere. Totusi sfecla fiarta cred ca trebuie pusa in borcane sub presiune, altfel cum sta? Una este salata pe care o mananci in cateva zile si alta este pentru iarna.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu dizolv miere in otet si pun peste hreanul din borcan,e mai gustos,incercati!sanatate curata!

    RăspundețiȘtergere
  4. E o reteta scrisa aiurea ...se pune 1 kg de sfecla si o legatura de hrean, apoi punem o lingurita de sare, o lingurita de miere, putin ulei si otet dupa gust ...oricum sfecla absoarbe mult otet

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonimule, cred ca nu ai inteles, noi aici vorbim despre hrean cu sfecla rosie ceea ce spui tu acolo este salata de sfecla rosie cu hrean ceea ce este cu totul si cu totul alta reteta, delicioasa de altfel :) Data viitoare sa fii mai atent/atenta si s anu mai faci acuzatii nefondate :D

      Ștergere
  5. Asta m-ar interesa si pe mine, hrean cu sfecla, mai degraba decat invers. Imi place hreanul cu otet, dar mi se pare totusi prea iute, pe de alta parte sfecla mi se pare insipida, deci as vrea sa le incerc impreuna. Proportia dumeavostra vad ca este 66/33 - o sa incerc si asa, dar si 50/50.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna nu e prea acrà cu atât otet?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes