ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 mai 2010

Lichior de oua


Am tot dat peste reteta de lichior de oua pe diverse site-uri si bloguri culinare, toata lumea avand numai cuvinte de lauda la adresa lui. Sincera sa fiu am fost cam reticenta, dar am zis sa-l incerc totusi. Rezultatul a fost neasteptat, un lichior foarte rafinat si bun, asa ca a devenit o bautura obisnuita pe mesele festive din familie.


Ingrediente lichior de oua (pentru 1 l lichior)





200 ml alcool
7 galbenusuri
300 ml lapte
250 ml smantana dulce
300 gr zahar pudra
esenta vanilie


Mod de preparare lichior de oua

Se bat galbenusurile cu zaharul devin cremoase.




Se adauga smantana dulce, putin cate putin, si se mixeaza pana se ingroasa putin compozitia.




Apoi adaugam laptele nefiert, tot cate putin, si mixam in continuare.



Dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele adaugam vanilia.  Eu am pus vanilie bourbon de la dr oetker. Adaugam apoi alcoolul. Am folosit tuica de corcoduse de casa si am adaugat si am gustat pana am simtit ca e suficient. Daca doriti o bautura mai tare, puteti pune mai mult de 200 gr, eu am vrut sa fie o bautura pentru doamne.




Strecuram apoi compozitia obtinuta si punem in niste recipiente de sticla si dam la rece. Dupa cateva ore se poate servi.

Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. Bravos!
    Super!
    Voi face si eu!
    Genial!
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. la fel ca si tine si eu unt reticenta in a-l face , dar totui... vreau sa risc zilele astea, intrebarea mea este : cate zile rezista si unde trebuie tinut , la rece , in bar ...?

    multumesc , luminita

    RăspundețiȘtergere
  3. Luminita eu l-am tinut la frigider, aproape o luna, cand s-a terminat.Dar cred ca ar fi rezistat si mai mult. Oricum e mult mai bun dupa o saptamana doua decat imediat, se mai "roade" cum se zice, e mai aromat.Sa-mi spui cum a iesit

    RăspundețiȘtergere
  4. acum l-am preparat , la prima gustare a iesit super , dar ma conformez indicatiilor tale si-l las 10 zile la frigider; multumesc ptr raspuns, sarbatori fericite !

    Luminita

    RăspundețiȘtergere
  5. Luminita ma bucur ca ti-a placut lichiorul. Intr-adevar cu cat sta mai mult la macerat cu atat e mai gustos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua,
    ma tenteaza sa prepar si eu acest lichior si as dori o lamurire: frisca se adauga nebatuta ma gindesc! Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim, intr-adevar, frisca nebatuta se pune.Spor la gatit!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu il fac diferit, dar o sa incerc si reteta asta. Rau nu are cum sa fie! :)

    Reteta mea suna asa: 300g zahar se freaca cu 3 galbenusuri si 1-2 plicuri de zahar vanilat. Separat intr-un litru de lapte deja fiert se adauga 300g zahar (sau mai putin daca nu se doreste un lichior prea dulce) si se da in clocot. Cand laptele clocoteste se adauga si compozitia anterioara si se amesteca cu grija, la foc mic, pana se ingroasa. Atentie sa nu fie flacara prea mare si nici sa nu fie lasata compozitia prea mult la fiert pentru ca se poate "taia", ca si maioneza! Se ia compozitia de pe foc si se lasa la racit. Cand totul e rece se adauga 150-300ml de alcool si o esenta de rom.

    Eu fac de multi ani lichiorul asta si intotdeauna am reusit sa ii fac pe cei reticienti sau sceptici sa isi schimbe parerea. :P Nu il pastrez in frigider, il tin in camara sau pe balcon, pentru ca de obicei pun cam 300ml alcool de 90 de grade si il "conserva" bine. Ceea ce am observat de-a lungul vremii: cu cat e mai vechi, cu atat e mai bun! De asemenea are tendinta de a se ingrosa cu vremea.

    RăspundețiȘtergere
  9. si galbenusurile alea nu necesita fierbere? raman crude?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum să rămână crude ?!Nu scrie ca se amesteca la foc mic până se îngroașă compoziția??

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes