ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 mar. 2010

Placinta cu branza proaspata de vaci



Placinta cu branza proaspata de vaci cu aluat dospit este placinta cu care ne rasfata adeseori bunica in vacantele de vara. Este o placinta deosebit de gustoasa, pe care o pregatesc si eu adeseori.
Mai multe retete de placinte gasiti aici. Mai multe retete de aluaturi dospite gasiti aici.



Ingredient

3 oua
100 gr zahar
zahar vanilat

250 ml lapte 
25 g drojdie proaspata 

600 g faina 
vanilie 
un praf sare

 

pentru aluat


1 kg branza proaspata de vaci
5 oua
vanilie
100 g stafide 


Mod de preparare





Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina. Se lasa la dospit la loc cald cam jumatate de ora.




Se bat 2 oua cu 100 gr zahar, se adauga laptele caldut, maiaua dospita si se amesteca bine. Se adauga faina si sarea si se framanta bine, pana obtinem un aluat compact.




Se lasa aluatul la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.


In timp ce aluatul sta la dospit pregatim umplutura de branza. Se amesteca branza proaspata cu ouale. Se adauga 100 gr zahar pudra, vanilia si se amesteca pana la omogenizare. Adaugam stafidele si incorporam.


Impaertim aluatul in patru parti egale, Se ia o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul si se aseaza deasupra compozitie de branza.Se ruleaza si se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.



Dupa ce am pus sulurile de placinta in tava se mai lasa la dospit inca 30-40 minute.  Ungem placinta  cu galbenus de ou batut cu putin lapte.




Se da la cuptorul preincalzit si se coace aproximativ o ora la 180 grade, pana se rumeneste frumos deasupra.


Se poate servi atat calda cat si rece. Daca doriti sa o serviti musafirilor va recomand sa o lasati sa se raceasca,  apoi sa taiati.





Distribuie daca iti place:

31 de comentarii :

  1. Lolll..Abia astept pasca..Mor dupa branza de vaci proaspata...
    Arata super placinta ta;;)!!!
    Sarbatori fericite!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. M.T. multumesc pentru complimente si urari!Ei, la Pasca e cu cantec ca anul asta am zis sa ies putin din tipare si sa nu mai fac traditionala pasca ci altceva,mai deosebit.Sa vad ce-o iesi!Daca nu o sa apara pe blog inseamna ca si-a gasit locul la dezastra in imagini,hi,hi!
    Un Paste fericit iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-aduc aminte ca mancam la bunici placinta cu banza de oi si marar.
    Nu va puteti imagina ce bunatate era. Nici asta nu arata rau deloc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm,suna tare bine, cred ca o sa incerc si eu intr-o zi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aahh, iata si placinta "caramida"! Nu radeti, asa ii spunea colegul meu de clasa Marian, pe vremea cand aveam undeva intre 8 si 10 ani si il curtam aducandu-i o placinta foarte asemenatoare facuta de mama. Ce vreti, nu mai vazuse in viata lui o placinta asa inalta! Mama o mai facea si cu mere calite.

    "Daca doriti sa o serviti musafirilor va recomand sa o lasati sa se raceasca apoi sa taiati ." Credeti ca ajungea vreodata sa se raceasca?!?! :^)

    RăspundețiȘtergere
  6. Super tare cu placinta caramida!Cu racitul ai dreptate,da eu am stat cu facaletul langa ei si pana n-au pasrat cateva bucati pentru pozat nu i-am lasat!Hi,hi...

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt multe amanunte care nu sunt scrise.
    de ex cum se pun ouale in aluat, cite unul, toate, numai galbenusul, trebuie sa fie reci, calde etc
    la fel, cum se pun in brinza, cind se pune zaharul, la ce temp se tine cuptorul, ce fel de cuptor, sunt diferente majore la gust cind faci placinta dupa ureche.
    daca ti-e foame o maninci oricum...

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim unele dintre amanunte sunt deja scrise:
    -ouale in aluat - am scris ca se bat cu zaharul.Nu am precizat temperatura lor fiindca oricum nu conteaza, chiar daca sunt reci se incalzesc ele de la bataile mixerului
    -ouale in branza- am precizat se amesteca branza cu sase oua (deci toate odata, si daca sunt oua inseamna ca sunt intregi,altfel as fi scris galbenusuri, sau albusuri), si imediat am scris:se adauga zaharul,deci se subintelege oricum ca dupa ce amestecam branza cu ouale punem zaharul
    -cat despre cuptor -am scris:se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit,deci se subantelege ca e un cuptor obisnuit, fara reglaj.Daca vrei mai amanuntit e un aragaz arctic, care functioneaza pe gaze.Imi pare rau ca nu stiu sa-ti spun temperatura cuptorului ,inca nu-mi pot permite financiar un cuptor cu reglaj elecronic
    Si cat despre facutul dupa ureche, genul asta de placinta nu necesita cantitati stricte.spre exemplu poate branza mea de vaci e mai umeda ca sa zic asa si pun sase oua,i bine a ta poate fi mai uscata si e posibil sa adaugi un ou in plus.In bucatarie multe lucruri trebuiesc "simtite"ca sa zic asa

    Sper ca te-ai edificat,daca mai ai nelamuriri te ajut cu mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  9. buna ziua ,
    vroiam sa va spun ca am facut azi de dimineata reteta dumneavoastra si mi-a reusit extraordinar de buna inca musafiri nu au sosit la cafea dar eu cu sotul am mincat jumate din ea:))
    va multumesc din inima de toate retetele adica de CAIETUL CU RETETE este nemaipomenit si usor de facut fiecare reteta.
    cu multa stima o foarte mare admiratoare a retetelor dumneavostra.
    o dumineca placuta va doresc :-*

    RăspundețiȘtergere
  10. scuze de postarea poate nu prea bine inteleaza asta este din cauza placintei cu brinza de vaci ca de ea vroiam sa va scriu ca am facut-o azi si mi-a iesit foarte buna.
    multumesc f.mult inca o data
    o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma bucur tare mult ca ti-a iesit placinta,multumesc din suflet pentru laude, o sa ma straduiesc sa le merit.Iti multumesc pentru vizita si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  12. Abia astept sa ajung acasa si s-o fac. Minunata la fel ca tot ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu pun pariu ca astfel de placinta este foooarte gustoasa...... Eu de mult cautam receta asta. Eu nu am facut nici o data dar mıine voi coace şi eu placinta dumneavoastra şi sunt sigura ca va eşi foarte buna. Placina copilarii mele.......Chear mam bucurat ca am gasit receta..Multumesc mult.....

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu punem putin gris in compozitie?

    RăspundețiȘtergere
  15. Va rog sa-mi spuneti cata faina - aproximativ- intra in aluat .Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu aproximatie cam 600 grame, insa e relativ fiindca depinde de marimea oualor, de tipul de faina, de gradul de absortie al acesteia, cel mai bine pui intai mai putina apoi mai adaugi pana consideri ca aluatul are consistenta optima.

      Ștergere
  16. Placinta este deja la cuptor, abia astept sa o savuram :) imi pare rau ca nu pot pune poze. Felicitari pentru retetele foarte reusite!

    RăspundețiȘtergere
  17. Nimic deosebit. Aluatul nu a pastrat forma de rulou ci a crescut ca o paine. Era bine sa se precizeze cam cate rulouri poti face si cum se imparte umplutura pt ca astfel in unele am pus mai multa umplutura din momentul in care am observat ca imi va ramane. Aluatul nu este nicicum, nici dulce nici de cozonac ...o coca anosta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Evident ca nu este nimic iesit din comun, este o banala placinta de pe vremea bunicii, iar gusturile, evident, nu se discuta! Suntem diferiti si este normal sa avem gusturi diferite, daca mie aceasta placinta mi se pare nemaipomenit de gustoasa nu este obligatoriu sa va placa si dumneavoastra. In privinta rulourilor cred ca este mai mult decat evident ca in tava sunt patru rulouri, trebuiesc doar numarate :) Oh, si evident ca aluatul creste ca o paine, doar contine drojdie, orice aluat cu drojdie creste :)
      O saptamana frumoasa, cu spor in toate va doresc!

      Ștergere
  18. Dragă Vio, mâine aș vrea să prepar această plăcintă. Te rog spune-mi, deasupra ai uns numai cu ou bătut cu puțin lapte sau ai adăugat și smântână, parcă e mai groasă compoziția? Nu aș vrea să dau greș, de aceea te întreb. Bunica mea o prepara și era preferata mea dar bunica nu mai este din păcate Mulțumesc, te pup! Daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asa cum am scris, doar galbenus de ou batut cu putin lapte, nu am folosit smantana.

      Ștergere
  19. Bună Vio! Sâmbătă am făcut această prăjitură, este incredibilă. Dar am pus mai mult zahar în aluat să fie mai dulce. A crescut atât de frumos! Cred că o să o fac de acum în loc de cozonac. Nicio rețetă nu mi-a ieșit așa grozav ca asta. Și soțul a zis că e super. Și avantajul e că se poate umple cu orice. De mică îmi plăcea foarte mult, o făcea bunica. Uneori o umplea si cu vișine, era minunată. Are atât de puține ingrediente și este atât de bună! Mulțumesc pentru rețetă! Să îți dea Dumnezeu sănătate să ne poți împărtăși și pe viitor rețetele tale. O zi frumoasă! 🤗

    RăspundețiȘtergere
  20. Bună ziua!
    Paharul de lapte cam că-ți mililitri are?

    RăspundețiȘtergere
  21. Mulțumesc mult, funcționează foarte bine rețeta !

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua se poate inlocui drojdia prospata cu cea uscata? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, 25 g drojdie proaspata = 7 g drojdie uscata. Drojdia uscata nu se va mai dizolva in lapte, ci se va amesteca cu faina.

      Ștergere
  23. Anonimii ,cei ce nu au întrat în bucătărie niciodată, nu au de unde sa știe unele noțiuni.

    RăspundețiȘtergere
  24. Incercam sa o facem chiar astazi, multumim pentru toate detaliile din reteta.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes