ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 sept. 2021

Tort cupola cu crema de vanilie si zmeura

Tortul cupola cu crema de vanilie si zmeura imi doream de multa vreme sa il fac, asa ca am gasit ocazia cea mai potrivita zilele trecute, cand am sarbatorit ziua onomastica a fiicei mele, Alexandra. Cum atunci nu am reusit sa scriu reteta, am ales sa o scriu astazi, de ziua ei de nastere, cand implineste 13 ani. Pentru ca este o mare iubitoare de tiramisu, evident astazi am pregatit pentru ea un tort tiramisu, al carei reteta este deja pe blog aici si urmeaza sa ii mai pregatesc un tort si in weekend, cand o vom sarbatori in familie.
Va recomand si tortul diplomat cu capsuni, tortul cu mousse de mure, zmeura si iaurt, tortul cu mousse de ciocolata si zmeura sau tortul Rafaello cu zmeura. Mai multe retete de tort gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente tort cupola cu crema de vanilie si zmeura

pentru rulada

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
5 linguri gem zmeura

pentru crema

5 galbenusuri
100 g zahar pudra
500 ml lapte
40 g amidon
1 lingurita extract vanilie
250 ml smantana dulce pt frisca
10 g gelatina
250 g zmeura
 
Mod de preparare tort cupola cu crema de vanilie si zmeura
 
Vom pregati mai intai rulada. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase apoi adaugam albusurile batute spuma tare. Incorporam albusurile in crema de galbenusuri cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare. Sub nici o forma nu folosim mixerul la aceasta etapa pentru ca se va lasa albusul.
Adaugam faina si o incorporam cu ajutorul spatulei.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. (dimensiuni tava 32/35)

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 10 minute, doar cat sa se rumeneasca usor deasupra. Atentie, timpul de coacere poate diferi de la un cuptor la altul, asadar e mai bine sa o supravegheati, daca o veti coace mai mult decat este necesar ar putea deveni casanta si ar putea pocni cand o vom rula.

Rasturnam rulada cu susul in jos pe o hartie de copt curata, si desprindem cu grija hartia ce copt. 



Intindem gemul pe toata suprafata ruladei. Eu am folosit gem de zmeura pa care l-am pregatit tot acum, pentru ca mi-am dorit sa fie putin acrisor si sa se simta bucatelele de zmeura. Dar puteti folosi fara probleme si gemul din comert daca doriti sa va usurati munca.


Rulam strans cu ajutorul hartiei de copt, apoi lasam rulada infasurata in hartia de copt. Eu am pus-o la frigider pentru aproximativ 30 minute.

Pregatim forma pentru tort. Eu am avut o forma speciala, din silicon, cu diametrul de   cm cumparata acum ceva vreme din Lidl. Am asezat in forma folie alimentara, pentru a putea scoate la final mai usor tortul. Am taiat rulada felii si am "captusit" forma cu felii de rulada, de jur imprejur. E de preferat sa le asezati uniform, respectand o anumita ordine, pentru un aspect vizual cat mai placut.

Pregatim apoi crema de vanilie. Mixam laptele cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa iar la final adaugam amidonul si mixam. Adaugam laptele, apoi mixam usor. Transferam compozitia obtinuta intrun vas, la foc mic. Amestecam continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Modalitatea de preparare a cremei de vanilie, in imagini pas cu pas, o gasiti dand click aici.

Mixam smnatana dulce pentru frisca pana cand devine ferma, adaugam crema de vanilie rece si extractul de vanilie.

Incorporam cu ajutorul unei spatule si adaugam gelatina, preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.

Adaugam zmeura si o incorporam.

Adaugam crema in forma, peste rulada si nivelam.

Adaugam feliile de rulada ramase, pe toata suprafata cremei.

Acoperim cu folia alimentara si dam la rece pentru cel putin o ora. Eu l-am lasat peste noapte.

Rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara. Decoram cu zmeura, de jur imprejur.  Taiem felii, cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes