ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 aug. 2017

Langosi cu caise


Astazi am pentru voi o reteta de post, langosi cu caise, o reteta simpla, cu ingrediente ieftine, la indemana oricui. Gustul este greude descris, mai ales ca eu am folosit niste caise foarte dulci si parfumate, trebuie neaparat sa le incercati! Daca nu aveti caise la indemana puteti folosi gem de caise, sau orice alte fructe va plac.
Va recomand si gogosile de post, scovergile copilariei, gogosile in foi, gogosile dospite, uscatelele sau gogoselele rapide cu iaurt. Mai multe retete de gogosi gasiti aici, mai multe retete de post gasiti aici. 
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.


Ingrediente langosi cu caise:

pentru aluat:

500 gr faina
300 ml apa calduta
2 linguri ulei
1 lingura zahar
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)

pentru umplutura de caise:

250 gr caise
3 linguri zahar
1 lingurita amidon



Mod de preparare langosi cu caise:

Alegem caise foarte bine coapte, le spalam, le desfacem si indepartam samburii si le punem intr-un vas, la foc mic, impreuna cu zaharul. Le lasam sa fiarba si  cand s-au sfaramat bine desfacem amidonul intr-o  lingura de apa rece si il adaugam peste caise. Fierbem inca unul-doua minute, cat sa se ingroase usor compozitia. Dam deoparte sa se raceasca.



Pregatim aluatul. Eu l-am pregatit la masina de paine. Daca il pregatiti manual amestecati drojdia uscata cu faina si sarea. Incepeti sa adaugati apa in care ati dizolvat zaharul, putin cate putin, si framantati. Adaugati si ueiul si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si framantam pana obtinem o bila compacta care nu se lipeste de maini.


Luam o bucata de aluat si intindem o foaie rotunda. (aveti grija sa nu depaseasca diametrul vasului in care veti praji langosile)


Punem pe jumatate din foaia de aluat una-doua linguri din compozitia de caise.


Suprapunem cealalta jumatate peste partea cu umplutura si presam bine marginile cu o furculita. Le mai lasam 10-15 minute sa mai creasca putin.


Prajim langosile in baie de ulei bine incins, pe ambele parti.


Scoatem langosile si le pudram cu zahar. Sunt foarte buna atat calde, cat si reci.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes