ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 nov. 2015

Prajitura simpla cu visine


Fiindca aveam o gramada de visine prin congelator am zis sa le valorific si cum nu aveam chef si nici timp de ceva elaborat am pregatit o prajitura simpla cu visine ce s-a bucurat de mare succes. Mai multe retete cu visine gasiti aici.


Ingrediente:

6 oua
250 gr zahar
6 linguri apa fiarta
esenta vanilie
cca 400 gr faina
1 lingurita praf copt
300 gr visine 





Mod de preparare:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.  In timp ce mixam adaugam apa fierbinte putin cate putin.



Adaugam esenta apoi faina si praful de copt si incorporam.
Faina o vom adauga putin cate putin pana ajungem la consistenta dorita. Este posibil sa difere cantitatea. Depinde de marimea oualor, de gradul de absortie al fainii, etc. La final obtinem un aluat mai grosut, dar care curge de pe paletele mixerului. 


Batem albusurile spuma tare si le incorporam in compozitie.


Albusurile le incorporam cu ajutorul unei spatule (sau al unei linguri de lemn) prin miscari circulare pentru ca altfel se va lasa compozitia.


Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. (dimensiuni tava 32/35).


Asezam deasupra visinele (fara samburi) pe toata suprafata prajiturii. Eu am avut visine de la congelator. Eu le-am pus direct din congelator, daca le lasati sa se decongeleze sa le lasati la scurs intr-o sita.


Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 40 minute sau pana se rumeneste usor pe margini.


O lasam sa se raceasca apoi o portionam.


Pentru un aspect frumos presaram deasupra zahar pudra.


Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. Doamne dar este o grămada de făina!!!! Abia am putut sa amestec compoziția, a trebuit sa adaug putin lapte ca nu știam ce sa ii mai fac sa o înmoi. Cred ca maxim 200 gr de făina sunt îndeajuns. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Reteta asta imi aduce aminte de copilarie, cred ca mama mea a facut-o cu toate frcutele posibile. Si singurul lucru pe care il minte de la ea din bucatarie este ca punea intotdeauna iaurt la pandispan pentru a iesi mai umed.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Eu in momentul in care am facut reteta atata faina am pus. Dar fiindca mi-a mai spus cineva ca e prea multa faina voi edita textul si voi preciza ca se adauga faina putin pana se ajunge la consistenta optima si promit ca o voi reface curand, de data aceeasta cu un alt tip de faina si voi cantari cu si mai mare atentie apoi voi reveni.

      Ștergere
    2. Eu am adaugat doar 250 gr de făină și a ieșit minunată!
      Mulțumim !:)

      Ștergere
  4. Mi sa primit foarte gustos,faina am pus 400 gr dar era prea mult si am amestecat cu albusurile si sa primit foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  5. Intra-adevar este multa faina. (nu zic, poate iese bine si cu 400g, dar si eu am pus doar 200g si mi s-a parut consistenta potrivita si a iesit perfect, pufoasa, deloc uscata, a crescut frumos si este si foarte gustoasa) :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da fara praf de copt oare o sa se primeasca

    RăspundețiȘtergere
  7. Am făcut această rețetă de câteva ori și am reusit.o. De data aceasta a crecut foarte frumos, dar când am scos.o din cuptor s.a lăsat. Care să fie cauza? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In general acest lucru se intampla din cauza socului termic, diferenta brusca de temperatura, daca scoateti prajitura din cuptor si in camera este pornit aerul conditionat sa zicem, sau daca ati deschis prea des cuptorul pe perioada coacerii.

      Ștergere
  8. Am facut prajitura asta de nenumarate ori ..... cu visine (si din visinata,si crude), zmeura, caise.....de fiecare data a iesit o bunatate.Recomand cu incredere !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună ziua,as vrea sa știu care este rolul apei fierte. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes