ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 mar. 2015

Cum facem un cos cu flori din turta dulce?


Pentru ca persoanele speciale merita lucruri speciale s-au intamplat aceste cosuri delicioase cu flori duuuuuuulci si aromate din turta dulce. Le-am pregatit si le-am daruit din toata inima asa ca sunt flori speciale, cu suflet! Le puteti darui intr-un cosulet asa cum am procedat eu, le puteti oferi individual la o aniversare in loc de bomboane (multumesc Aniela pentru idee), puteti decora o masa festiva, sau va bucurati pur si simplu de gustul si frumusetea lor! Si ramaneti aproape ca va voi arata curand si un alt mod ingenios in care le-ati putea folosi.

Ingrediente: (pentru cca 40 flori)

pentru turta dulce:

1 kg faina
300 gr zahar pudra
250 gr miere de albine
300 gr unt
3 oua
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 lingurita cacao
3 lingurite scortisoara
1 lingurita nucsoara
1 lingurita ghimbir


pentru glazura:

4 albusuri
700 gr zahar pudra
4 lingurite zeama lamaie
4 lingurite amidon
coloranti alimentari

materiale necesare:

cos din nuiele
poliestiren
crengute de brad
bete de frigarui





Mod de preparare:

Modul de preparare al turtei dulci il gasiti aici iar glazura Royal Icing o gasiti aici.
Vin doar cu precizarea ca turta dulce trebuie framantata cu cel putin doua trei zile inainte de a o prepara si coapta  cu doua trei zile inainte de a fi folosita. Glazura faceti jumatate de portie mai intai cu care veti face conturul iar a doua portie o faceti abia in momentul in care incepeti sa le umpleti.
Pregatim turta dulce conform indicatiilor de aici.
Intindem aluatul ( nu foarte gros dar nici subtire nu trebuie sa fie) si decupam un numar egal de frunze si flori cu ajutorul unor deupatoare in forma de floare si de frunza.  Coacem la 200 grade pentru 15 minute sau pana se rumenesc foarte putin pe fund. Mare atentie sa nu fiti tentati sa o lasati prea mult in cuptor fiindca vor deveni foarte tari cand se vor raci. Turta dulce trebuie sa fie moale cand o scoatem din cuptor. Imediat dupa ce scoatem tava din cuptor infigem frunza cu mare grija pe betele de frigarui si o tragem in jos apoi introducem floarea.


Lasam turta dulce deoparte sa se raceasca timp in care pregatim jumatate din cantitatea de  glazura dupa reteta de aici.


Glazura trebuie preparata chiar inainte de a fi folosita. Impartim gazura in mai multe boluri si adaugam colorantii. Pregatim niste posuri cu dui subtire ca sa glazuram. Daca nu aveti puteti folosi o punga pe care o intepati la unul din capete.


Facem mai intai conturul florilor si al frunzelor.


Le asezam pe un suport lasand putina distanta intre ele.


Le lasam cateva ore sa se usuce.


Pentru umplere vom adauga glazurii cativa stropi de apa, atat puneti cu acelasi sprit cu care ati facut conturul o picatura de glazura in mijlocul unei petale si intindeti cu ajutorul lui pe toata suprafata. Daca nu se intinde bine mai adaugati cativa stropi de apa.  Lasam cateva ore sa se usuce.


Luam un cos din nuele. ale mele nu au fost chiat grozave dar au fost singurele pe care le-am gasit. La urma urmei continutul cosului a contat :)


Taiem o bucata de pliestiren rotunda putin mai mica decat circumferinta cosului. Asezam pe margini crengutele de brad, asezam deasupra poliestirenul si presam bine. Nu va speriati nu am vandalizat nici un brad, asa am cumparat cosurile cu bradutul in ele si cu niste floricele nemuritoare pe care le voi folosi pentru a mesteri ceva frumos, veti vedea curand pe Caietul cu idei despre ce este vorba. 


Vom infige turta dulce in polistiren dupa bunul plac si imaginatie. Am mesterit si un cosulet cu flori  ce nu au fost glazurate in interior, eu zic ca arata foarte frumos si asa.


Le-am ambalat frumos si le-am oferit in dar. Un dar de suflet pentru doua persoane deosebite!


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes