ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 ian. 2023

Somon cu legume pe grill

Somonul cu legume pe grill este un preparat foarte simplu si foarte gustos si hranitor. In cateva minute este gata, este ideal chiar si pentru diete si in general pentru persoanele care au decis sa duca un stil de viata sanatos, si nu numai.
Va recomand si somonul la tigaie, cu cuscus si legumesomonul in crusta de foietaj, somonul pe grill cu sos de iaurt sau somon in crusta de parmezan, cu ierburi aromate. Mai multe retete cu peste gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente somon cu legume pe grill 

file somon 
rosii cherry
dovlecel
ardei capia
ceapa rosie
sare de mare
piper macinat
chilli

Mod de preparare somon cu legume pe grill

Eu am avut un file de somon cu piele, pe care l-am portionat inbucati de circa 200 g. Am curatat bine de solzi si verificam fileul si scoatem oasele daca acestea exista.  Daca doriti puteti indeparta pielea.
Tamponam pestele cu servete absorbante ca sa indepartam excesul de apa.

Condimentam somonul cu sare de mare, piper proaspat macinat si chilli.

Pregatim apoi legumele, Spalam rosiile, dovlecelul si ardeiul. Feliem subtire dovlecelul si ardeiul il taiem cuburi. Curatam ceapa si taiem felii subtiri. Rosiile le-am lasat cu tot cu crenguta. Presaram sare de mare pe toate legumele.

Am pregatit grill-ul de fonta, l-am uns cu o pelicula fina de ulei si l-am pus la incins pe flacara aragazului.  Cand grill-ul este bine incins punem pestele, cu partea cu piele in jos, apoi asezam alaturi legumele.

Frigem pestele si legumele pe ambele parti. Noua ne place pestele putin mai bine facut, iar legumele usor crocante, dar fiecare se adapteaza dupa propriul gust.

Cand sunt gata scoatem pestele pe un platou si il servim alaturi de legume.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes