ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 ian. 2023

Friganele


Friganele sau paine prajita in ou, o reteta cu iz de copilarie, desertul delicios cu care ne rasfatau mamele noastre in copilarie! Mama le presara cu zahar tos, eu le-am stropit cu miere de albine si am pus alaturi fructe de padure, si apoi le-am mancat cu mare pofta!  
Va recomand si budinca de macaroane, orezul cu lapte, biscuitii spritati, salamul de biscuiti sau laptele de pasare. Mai multe retete ale copilariei gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei) 

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente friganele (paine prajita in ou)

10 felii paine toast
200 ml lapte
3 oua mari
miere de albine
coacaze rosii
zmeura
afine
ulei pentru prajit

Mod de preparare friganele (paine prajita in ou)

Mai intai vom pune intr-un vas laptele si alt vas ouale batute usor, atat cat sa se omogenizeze. Pregatim o tigaie in care adaugam ulei si o punem la incins. Daca doriti puteti opta pentru o varianta mai sanatoasa si sa prajiti painea intr-o tigaie antiaderenta, pe care eventual doar o ungeti cu foarte putin ulei. Evident, nu vor avea acelasi gust, dar vor fi gustoase si asa.


Luam o felie de paine si o trecem rapid prin lapte, pe ambele parti.

Dupa ce am trecut prin lapte trecem felia de paine prin oul batut, pe ambele parti.

Scurgem painea de excesul de ou si o punem in uleiul incins.

Prajim pe ambele parti feliile de paine.

Scoatem painea pe servete absorbante ca sa mai eliminam din excesul de ulei. Asezam feliile de paine pe o farfurie si garnisim cu miere de albine, zmeura, afine si coacaze rosii


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes