ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 ian. 2023

Rulada de curcan cu spanac si mozzarella

Dupa meniul traditional de Craciun, din care nu au lipsit sarmalele si cozonacul, de Revelion mi-am dorit sa mananc ceva mai usor, ceva deosebit, iar rulada de curcan cu mozzarella si spanac s-a dovedit a fi alegerea perfecta, va recomand sa o incercati.
Va recomand si pieptul de curcan umplut cu ciuperci, pieptul de curcan in sos de rodii, sau curcanul la cuptor. Mai multe retete cu carne de curcan gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici



Ingrediente rulada de curcan cu spanac si mozzarella

800 g piept curcan
100 g spanac
3 linguri ulei masline
1 catel usturoi
100 g mozzarella
sare, piper, chilli
200 ml vin alb 

Mod de preparare rulada de curcan cu spanac si mozzarella

Mai intai vom pregati spanacul. Eu am avut baby spanac, i-am rupt coditele, l-am spalat, apoi am incins uleiul de masline intr-o tigaie si am adaugat spanacul si catelul de usturoi . Asezonam cu sare, piper proaspat macinat si chilli dupa gust si sotam spanacul pana se inmoaie usor. Catelul de usturoi il lasam cat sa isi elibereze aromele, apoi il indepartam. Lasam deoparte spanacul sa se racoreasca.

Pregatim pieptul de curcan, il feliem astfel incat sa obtinem o bucata dreptunghiulara si il batem usor cu ciocanul de snitele ca sa il mai subtiem putin.

Condimentam cu sare, piper si chilli.

Asezam pe latura mai lunga a pieptului, aproape de margine, spanacul racit.

Adaugam deasupra, pe toata lungimea, bucatile de mozzarella taiate bastonase.

Rulam pieptul de curcan cat mai strans posibil, astfel incat sa obtinem o rulada. Eu am infasurat rulada in folie de aluminiu si am pus-o intr-o tava termorezistenta in care am adaugat vinul. In loc de folie de aluminiu puteti folosi hartie de copt.

Punem rulada in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 30 minute. Dupa 30 minute indepartam folia si lasam rulada in tava. Durata pe preparare poate fi diferita, in functie de cat de groasa este rulada.

O introducem din nou la cuptor, la 180 grade, cu ventilatie, pentru circa 10 minute.

Scoatem rulada e un platou, o lasam cateva minute, apoi o feliem cu un cutit bine ascutit. Noi am servit rulada cu morcovi baby si crema de otet balsamic. Din cantitatile date am obtinut circa 15 felii, destul de mari, in imagine sunt asezate pe un platou, nu o farfurie, ca sa va faceti idee de marimea lor.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes