ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 dec. 2019

Somon in crusta de foietaj



Dragii mei, iata-ne ajunsi in pragul sarbatorilor, cele mai frumoase si cele mai asteptate din an! E timpul colindelor si al cozonacilor, al brazilor impodobiti si al meselor festive!  Si daca de Craciun respectam traditia si nu ne lipsesc sarmalele, de Revelion cu siguranta vom avea peste pe masa de sarbatoare! Exista chiar si o traditie populara care spune ca e musai sa mananci peste in noaptea dintre ani, fiindca asa cum inoata pestele prin apa, asa vei inota si tu prin necazurile anului urmator, fara ca acestea sa te afecteze.
Asadar dragilor, inainte de sarbatori faceti un drum pana la pescarie, iar eu va recomand din toata inima pescaria Selgros, unde veti gasi un sortiment bogat de peste viu si proaspat si unde serviciile de transare si eviscerare sunt gratuite. 

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici


Ingrediente somon in crusta de foietaj

400 gr file de somon
400 gr aluat foietaj
200 gr spanac
2 catei usturoi
2 linguri ulei masline
sare, piper




Mod de preparare somon in crusta de foietaj


Alegem doua fileuri frumoase de somon, de preferat mai subtiri, ca sa se poata gati suficient.


Indepartam cu atentie pielea, cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, spalam fileurile si le tamponam cu hartie absorbanta si le condimentam cu sare si piper.


Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam usturoiul pisat. Il lasam doar atat cat sa isi elibereze aroma, daca il rumeniti prea tare va deveni amar.


Adaugam spanacul curatat de codite si spalat bine, asezonam cu sare si piper si il sotam.


Luam  foaia de aluat si o intindem usor cu sucitorul. Aluatul nu trebuie sa fie foarte gros, fiindca pestele nu se va gati bine iar aluatul ar putea ramane crud. Asezam pestele in mijloc si asezam deasupra spanacul.


Suprapunem alutul peste peste la capete. Pliem si lateralele si presam usor ca sa nu se desfaca la copt. Ungem cu putin galbenus batut cu apa, din acelasi motiv.


Intoarcem pe partea cealalta si asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu un cutit bine ascutit crestam aluatul pe diagonala, apoi si in sens invers.


Ungem cu galbenusul batut cu apa.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30-40 minute. Eu am folosit si functia de ventilatie.


Simplu si gustos!
 


Reteta de somon in crusta de foietaj o gasiti publicata si pe selgroscautapasiunea.ro

Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes