ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 nov. 2022

Pui cu bambus si urechi de lemn

 Iubim bucataria asiatica, si, cum nu ne permitem sa mergem la restaurant atat de des pe cat ne-am dori, cel mai adesea prefer sa pregatesc chiar eu acasa. Nu intotdeuna am obtinut cele mai multumitoare rezultate, insa puiul asta cu muguri de bambus si ciuperci urechi de lemn a fost chiar cu mult mai gustos decat cel de la restaurant!
 Mai multe retete chinezesti gasiti aici. Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente pui cu bambus si urechi de lemn

300 g piept pui
50 ml ulei de susan
200 g muguri bambus
25 g ciuperci urechi de lemn
1 ardei capia rosu
1 morcov
1 ceapa rosie
1 legatura ceapa verde 
2 catei usturoi 
4-5 linguri sos soia dulce
2 linguri sos de stridii
1 lingurita otet de orez
1 lingurita amidon

Mod de preparare pui cu bambus si urechi de lemn

Vom incepe prin a hidra  a unei urechi. se gasesc in comert deshidratate, eu le cumpar de obicei din Selgros, dar le gasiti si in alte supermarket-uri. Punem ciupercile intr-un vas si turnam apa fierbinte peste ele cat sa le acopere si le lasam cateva minute sa se hidrateze. Veti observa ca isi vor mari volumul de 3-4 ori. Le scurgem de apa in care au stat si, pentru ca sunt foarte mari, le rupem sau le taiem in bucati mai mici.
Pieptul de pui il taiem cuburi. Ceapa si ardeiul se taie in bucati ceva mai marisoare iar morcovul  il taiem betisoare. Ceapa verde o taiem in bucati de circa 1 cm, atat frunzele, cat si partea alba. Pastram cateva frunze deoparte pentru final.
Mugurii de bambus ii scurgem de zeama in care au stat in conserva sau borcan si ii clatim cu apa rece.

Incingem uleiul de susan intr-un wok si rumenim usor puiul. Adaugam mugurii de bambus si ciupercile urechi de lemn.

Le lasam circa un minut si adaugam morcovul. Il lasam cat sa se inmoaie usor.

Adaugam ardeiul, pe care il vom lasa cat sa isi elibereze aromele.

Adaugam apoi ceapa rosie, ceapa verde si usturoiul feliat subtire. Lasam doar cat sa isi elibereze aromele. Legume nu trebuiesc gatite in exces,  la final ele trebuie sa ramana usor crocante.

Adaugam sosul de stridii, sosul de soia dulce, si otetul de orez. Lasam circa un minut dupa care adaugam amidonul diluat cu putina apa rece ca sa ingrosam usor sosul. Dam deoparte si adaugam ceapa verde.
Desigur, dupa gust, puteti adauga sos mai mult sau mai putin, iar daca va place mancarea mai picanta o data cu usturoiul puteti adauga ardei iute taiat rondele

Servim pe pat de orez.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes