ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 nov. 2022

Tarte cu crema ganache de ciocolata alba si fructe de padure

 

 
Iubesc tartele, mi se par atat de feminine, elegante, delicate, sunt senzationale si satisfac si cele mai pretentioase gusturi, iar combinatiile de gusturi pot fi nelimitate. 
Va recomand si minitartele cu ciocolata alta si fructe de padure, tartele cu zmeura si ciocolata, tarta cu ciocolata si caramel, tartele cu ciocolata si capsuni sau tartele cu mere si stafide,   Mai multe retete de tarte gasiti aici. (click pe cuvintele sublinate pentru a ajunge in pagina retetei)  
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente tarte cu crema ganache de ciocolata alba si fructe de padure

pentru aluat

250 gr faina 
200 gr unt 
100 gr zahar pudra 
6 linguri apa 
1 ou

pentru sosul de fructe de padure

250 gr fructe de padure 
50 gr zahar
50 ml apa

pentru crema

200 g ciocolata alba
100 g smantana dulce pt frisca
1 lingurita extract vanilie

pentru decor

coacaze rosii
coacaze negre
frunze de menta

Mod de preparare tort cu crema ganache de ciooclata alba si fructe de padure

Vom pregati mai intai aluatul pentru tarte. Modalitatea de pregatire a aluatului, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei)  Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul si amestecam pana la incorporare. Adaugam apa, apoi faina putin cate putin pana vom obtine un aluat moale si lipicios. Punem aluatul in folie si dam la frigider, pentru cel putin o ora. Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantam pana obtinem un aluat omogen, ce nu se lipeste de maini. Intindem o foaie subtire si, cu ajutorul unui decupator, sau a unui pahar si apoi vom decupa cercuri din aluat. Circumferinta paharului trebuie sa fie putin mai mare decat cea a tartei. Din cantitatile date au iesit 12 minitarte rotunde cu diametrul 7 cm. Cele in forme ovale au fost facute alta data.
 
 

 Cercurile de aluat le vom aseza in formele de tarta si le vom presa cu degetele. Formele nu e necesar sa le ungem in prealabil.Intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.
 

 Ca sa nu se deformeze foarte tare in timpul coptului asezam in fiecare forma cate un patratel din hartie de copt apoi le umplem cu boabe de fasole.Coacem tartele la 180 grade, pentru circa 15-20 minute, pana se rumenesc foarte usor pe fund. Daca le veti lasa prea mult la cuptor tartele se va intari si vor deveni casante.



Pregatim apoi sosul de fructe. Punem intr-un vas fructele de padure, apa si zaharul. Pastram deoparte cateva fructe pentru decor. Le fierbem la foc mic pana capata consistenta unui sos putin mai gros. Punem sosul fierbinte in formele de tarta apoi le lasam deoparte sa se raceasca complet.

 
Pregatim crema ganache de ciocolata alba. Rupem ciocolata cubulete, si o punem intr-un vas, la foc mic, impreuna cu smantana lichida pentru frisca. Amestecam continuu, si o lasam pe foc doar pana ajunge la punctul de fierbere, fara a o lasa insa sa fiarba. Amestecam astfel incat ciocolata sa fie bine topita. Adaugam extractul de vanilie, in functie de cat de concentrata este aceeasta putem pune mai mult sau mai putin. Eu am pus o lingurita, dar cel mai bine puneti putin cate putin si gustati. Dam crema la frigider pana se raceste complet. 
Scoatem din frigider si mixam pana obtinem o crema alba, fina, aerata si ferma. In acest moment mai puteti adauga putina smantana lichida daca veti considera ca este cazul. Cand ajungeti la consistenta optima va opriti, daca veti continua mai mult decat este necesar riscati sa vi se taie crema. 

Reteta cremei ganache de ciocolata alba, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. (click pe cuvintul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei)

Cu ajutorul unui pos spritam crema ganache in fiecare tarta.

Decoram cu frunze de menta si fructe de padure. Dam la frigider peste noapte.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes