ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 nov. 2022

Muschiulet de porc sous vide

 
Daca obisnuiti sa urmariti emisiunile culinare, cu siguranta ati auzit de multe ori termenul "sous vide" si cu siguranta v-ati gandit ca este o tehnica ce poate fi folosita doar in bucatariile profesionale. Ei bine, se pare ca putem adapta aceasta tehnica  si bucatariei de acasa, drept dovada am pregatit un delicios muschiulet de porc sous vide folosind aparatul de vidat Heinner HAV-EDKC120WH si un multicooker. 
Tehnica sous vide presupune vidarea alimentelor si prepararea lenta a acestora in apa, la temperaturi precis controlate pentru a obÈ›ine rezultate imposibil de atins prin alte metode. 
Aparatul de vidat Heinner are o putere de 120 W, videaza si sigileaza, avand atat functie pentru vidarea uscata, cat si pentru vidare uscata.
Cu ajutorul aparatului de vidat vom putea pastra alimentele pentru timp mai indelungat, evitand astfel risipa alimentara.
Dar, ce mi-a atras atentia in mod deosebit la acest aparat este functia de marinare a carnii, astfel incat nu va mai fi nevoie sa asteptam pana a doua zi marinarea carnii, ci va fi gata in mai putin de 30 minute. Aparatul este prevazut cu furtunul pentru vidarea caserolelor, trebuie doar sa achizitionati separat o caserola compatibila cu acest aparat.
 
 
 
Ingrediente muschiulet de porc sous vide

1 muschiulet porc (cca 500 g)
300 g morcovi baby
sare, piper
50 ml ulei
25 g unt


Mod de preparare muschiulet de porc sous vide

Pregatim mai intai muschiuletul de porc. Il tamponam bine pe toate partile, ca sa eliminam excesul  de apa.

Il curatam bine de pielite si il taiem in doua.

Condimentam cu sare si piper, si il introducem in punga.

Vidam muschiuletul cu ajutorul aparatului de vidat Heinner. Intoducem capatul pungii in tavita de scurgere.

Inchidem capacul si apasam butonul de vidare "Vac Seal" 

Aparatul va scoate tot aerul si va sigila punga.

Vidam si morcovii baby, pe care i-am spalat bine in prealabil.

Ca sa pot controla temperatura de fierbere am folosit multicookerul cu presiune.. Am pus in vasul multicookerului muschiuletul si morcovii, am pus apa cat sa le acopere.

Am setat temperatura la 85 grade si am gatitm morcovii 20 minute si muschiuletul 40 minute.

Rumenim putin muschiuletul intr-o tigaie cu putin ulei. Il lasam deoparte putin.

Adaugam in aceeasi tigaie untul si sotam morcovii pana se caramelizeaza usor.

Servim muschiuletul alaturi de morcovii baby.

Cu ajutorul aceluiasi aparat am vidat si vinetele coapte, astfel se vor pastra mai bine si imi voi organiza si mai bine spatiul in congelator. 


Si, pentru ca am primit o ladita de nuci, le-am spart, si miezul de nuca l-am vidat in pungi cu cate 100 sau 200 g si astfel se vor pastra mult mai bine si pentru mai mult timp.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes