ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 aug. 2022

Salata de dovlecei cu iaurt si usturoi

 Iubim dovleceii, si pe perioada verii ii preparam in fel si chip.  Astazi a venit randul acestei salate de dovlecei, cu iaurt si usturoi, o salata gustoasa si satioasa, pe care noi o peferam cu maine prajita. 

Va recomand si chiftelutele din dovlecei, cu branza, dovleceii crocanti, ciorba de dovlecei a la grec sau tocanita de dovlecei. Mai multe retete cu dovlecei gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente salata de dovlecei, cu iaurt si usturoi

500 g dovlcei
100 g iaurt gras
catva fire marar
2 catei usturoi
sare dupa gust

Mod de preparare salata de dovlecei, cu iaurt si usturoi

Aleegem dovlecei cat mai tineri, ca sa nu aiba multe seminte. Ii curatam de coaja.

Taiem dovleceii cubulete mici. Daca au prea multe seminte indepartati acea parte.

Punem apa la fiert si, in momentul in  care a dat in clocot, adaugati dovleceii cuburi.

Ii vom lasa doar cat sa se inmoaie usor, apoi ii scoatem intr-o sita, si ii lasam sa se raceasca.


Iaurtul il amestecam cu mararul tocat marunt, usturoiul pisat si sare dupa gust. Eu am folosit iaurt grecesc, cu 10% grasime. Daca folositi un iaurt mai slab va recomand sa il lasati in prealabil intr-o sita la scurs.


Amestecam dovleceii cu iaurtul si dam la frigider pana in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes