ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 aug. 2022

Galuste cu caise, din aluat cu branza

 Pentru ca ne plac mult galustele cu prune nu puteam sa nu le incercam si pe cele cu caise, mai ales ca aveam in frigider niste caise aromate si gustoase. Si cum la galustele cu prune am incercat aluatul cu cartofi, am zis sa incerc de aceasta data aluatul cu branza. Sunt la fel de bunele ambele variante, nu cred ca as putea spune ca mi-a placut mai mult una dintre ele in defavoarea celeilalte.
Asadar galuste, sau gomboti cu caise, din aluat cu banza, o reteta din zona Ardealului, o reteta ce merita incercata.
Reteta galustelor cu prune, din aluat cu cartofi o gasiti aici. Mai multe retete cu caise gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente galuste cu caise, din aluat cu branza

250 g branza de vaci
30 g gris
30 g zahar pudra
1 ou
vanilie
100 g faina

100 g pesmet
50 g unt
2 linguri zahar tos


Mod de preparare galuste cu caise, din aluat cu branza

Punem intr-un bol branza de vaci, oul, grisul, zaharul si vanilia. Le amestecam si lasam cateva minute deoparte, ca sa se umfle grisul.


Adaugam faina, putin cate putin si framantam atat cat sa obtinem un aluat lipicios, care poate fi modelat cu mainile. Cantitatea de faina poate fi diferita, in functie de cat de uscata sau de moale este branza. Branza mea a fost destul de moale si mi-au intrat 100 grame faina. Dam la frigider aluatul.

Pregatim pesmetul. Intr-o tigaie incingem untul apoi adaugam pesmetul. amestecam continuu si il lasam la foc mic pana cand se rumeneste. Mie imi place putin mai rumen. Adaugam zaharul tos si amestecam. Puteti adauga mai mult sau mai putin zahar, in functie de propriile gusturi. Il lasam deoparte sa se raceasca.

Presaram blatul de lucru cu faina, scoatem aluatul din frigider si il impartim in 12 bucati. Daca doriti sa faceti galuste mai mici puteti face mai multe bucati, depinde si de cat de mici sunt caisele.

Aplatizam aluatul astfel incat sa obtinem discuri rotunde de aluat.

Asezam pe fiecare disc de aluat cate o jumatate de caisa. Daca aveti caise foarte mici le puteti pune intregi, daca sunt mari atunci va recomand sa folositi doar jumatate.

Stragem aluatul in jurul caisei si strangem bine, astfel incat sa obtinem forma unei galuste si sa nu se desfaca la copt.

Procedam la fel pana facem toate cele 12 galuste.

Punem un vas cu apa la fiert si, cand apa da in clocot punem galustele. Vom observa ca la un moment dat se vor ridica de la fund. Eu le-am fiert cam 20 minute, depinde si de cat de mari sunt galustele. Ca s fiti siguri ca sunt bine fierte puteti sacrifica o galusca,o taiati in doua si astfel va dati cel mai bine seama daca sunt gata sau mai trebuiesc fierte.

 

Cand sunt gata le scoatm cu o supiera din apa.

Imediat dupa cee le-am scos, cat sunt inca umede, le tavalim prrin pesmet, astfel incat sa le acoperim pe toate partile.

Le lasam deoparte sa se raceasca apoi le putem servi.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes