ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 aug. 2022

Bruschete cu rosii

 
Bruschete cu rosii, o reteta foarte simpla, dar cu un gust deosebit, mai ales daca vom folosi rosii dulci, de gradina. 
Mai multe retete cu rosii gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente bruschete cu rosii
 
cateva felii paine
cateva linguri ulei masline
2 catei mari de usturoi
2 rosii mari, bine coapte
1 lingurita crema otet balsamic
 
Mod de preparare bruschete cu rosii
 
Cea mai potrivita paine pentru aceste bruschete este cea de tip ciabatta, eu prefer sa o cumpar gata feliata.

Punem pe o farfurie uleiul de masline si trecem fiecare felie prin ulei, pe ambele parti, apoi le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem la 200 grade, pentru circa 10 minute, folosind si functia de ventilatie. Feliile de paine trebuie sa fie rumenite bine, in caz contrar se vor inmuia foarte repede de la zeama rosiilor.
Imeediat dupa ce s-au facut, cat sunt inca fierbinti, le frecam cu un catel de usturoi pe toata suprafata astfel incat sa capete o aroma subtila de usturoi.

Aleegem rosii bine coapte, pe cat posibil din cele carnoase, cu mai putine seminte. Curatam rosiile de coaja si le taiem cubulete mici, eliminand pe cat posibil partile cu seminte.

Lasam rosiile cateva minute intr-o sita, la scurs, ca sa liminam excesul de zeama, apoi le punem intrr-un bol si le amestecam cu crema de otet balsamic. Daca nu va place puteti renunta la ea, sau puteti adauga busuioc.

Asezam pe fiecare felie de paine cate o lingura de rosii.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes