ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 aug. 2022

Pizza Marinara

Pizza Marinara sau pizza alla Marinara este o pizza napolitana, din bucataria italiana, si se presupune ca a fi aparut pentru prima data in 1734. Pentru prepararea acestei pizza se foloseau doar rosii, ulei de masline, usturoi, oregano si busuioc si se crede ca era preparata indeosebi de marinari si pentru ca erau deestul de saraci, dar si pentru ca aceasta pizza continea ingrediente ce erau usor de conservat si de luat pe mare. Cu timpul, in pizzeeriile din Roma a aparut si o varianta ce continea ansoa a pizzei Marinara.
Pizza Marinara este probabil cea mai simpla reteta de pizza, dar cum atunci cand vorbim de lucururi simple, conteaza mult calitatea, in cazul aceestei retete de pizza este foarte important sa folosim un sos de rosii foarte bun, asa ca eu am ales sa prepar pe loc sosul de rosii, din rosii dulci, de gradina, si oregano si busuioc proaspete.
In extrasezon puteti pregati sosul de rosii din rosii cuburri la conserva si busuioc si oregano uscat.
Pentru prepararea sosului am folosit masina de tocat Fram FMG-2500X, care este prevazuta si cu accesoriu pentru rosii.
Masina de tocat are o putere maxima de 2500 W, este dotata cu angrenaje meetalice ce ii asigura acesteia o performanta ridicata si o capacitate deee tocare de 2 kg pe minut. Masina de tocat vine insotita de un accesorriu pentrru rosii si un accesoriu pentru carnati, ceea ce o fac extrem de utila in orice bucatarie.
Este prevazuta cu un cutit si doua site din inox turnat, carcasa din aluminiu turnat, si are doua viteze plus functie "reverse".


Ingrediente pizza Marinara

pentru blat

250 gr faina 
125 ml apa 
2 linguri ulei masline 
1/2 lingurita sare 
1/2 lingurita zahar 
3,5 gr drojdie uscata

pentru sos

500 g rosii
3 linguri ulei masline
1 lingura zahar
2 catei usturoi
1 crenguta busuioc
1 crenguta  oregano
sare dupa gust

Mod de preparare

 

Vom incepe cu prepararea sosului de rosii, iar pentru aceasta voi folosi masina de tocat Fram FMG 2500X, careia ii voi atasa accesoriul pentru rosii.

Alegem rosii foarte bine coapte, eu am avut rosii dulci, de gradina, crescute natural, fara chimicale. Taiem rosiile felii si le asezam in tava. Conectam aparatul la priza. Vom observa ca in partea dreapta avem un buton prevazut cu doua trepte de viteza. Pentru ca, de data aceasta am o cantitate mica de rosii, voi folosi prima treapta de viteza, cand preparam cantitati mari folosim treapta a doua deoarece ne va reduce mult timpul.

Pornim aparatul, si vom colecta sucul si pulpa rosiilor int-un recipient, si in altul coaja si semintele acestora. Cojile si semintele le vom arunca. Imediat dupa utilizare vom spala toate componentele accesoriului pentru rosii.

Punem sucul rosiilor intrr-un vas, la foc mic. Adaugam uleiul de masline, zaharul, usturoiul, sare dupa gust, busuiocul si oregano. Fierbem la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand ajungem la consistenta unui sos. Indeepartam busuiocul si oregano si il lasam deoparte sa se raceasca.

Pregatim blatul de pizza.  Eu am folosit pntrru framantare si dospire masina de paine Fram FBM-900K
Daca alegem sa framantam manual aluatul punem intr-un vas faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. Adaugam apa si incepem sa framantam, adaugand uleiul de masline, putin cate putin. Framantam pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

 

Formam o bila de aluat si o asezam in tava. Eu am folosit o tava antiaderenta, cu diametrul de 32 cm. Din cantitatile date de aluat eu am facut o singura pizza. 

Presam cu degetele din interior catre exterior, astfel incat sa intindem aluatul in tava, lasand marginea putin mai groasa.

Intindem sosul pe suprafata aluatului, mai putin pe margini.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 15 minute. Timpul de coacere depinde si de grosimea aluatului, dar si de tipul cuptorului.  Dupa cele 15 minute am lasat pizza in cuptor inca 5 minute, in partea de sus a cuptorului, folosind functia grill, pentru ca pizza sa se rumeneasca deasupra.

Scoatem pizza din cuptor si asezam din loc in loc frunze de busuioc.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes