ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 aug. 2022

Dovlecei in crusta de aluat, reteta de post

Desi de post, dovleceii acestia in crusta crocanta din aluat sunt foarte gustosi, si eu ii prefer in favoarea celor cu ou! Se fac foarte usor, necesita un minim de ingrediente, si merg de minune alaturi de un sos de usturoi.
Va recomand si dovleceii pane, chiftelele din dovlecei, cu branza sau dovleceii crocanti, in crusta de panko. Mai multe retete cu dovlecei gasiti aici.

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente dovlecei in aluat, reteta de post

3 dovlecei (cca 1 kg)
100 g faina
20 g amidon
300 ml apa minerala
sare

Mod de preparare dovlecei in aluat, reteta de post

Alegem dovlecei cat mai tineri, ca sa nu aiba foarte multe seminte. Curatam dovlceii de coaja.

Taiem dovleceii felii, pe lungime. Nu taiati feliile foarte groase pentru ca nu se vor gati uniform.

Presaram dovleceii cu sare, ii lasam cateva minute, apoi ii dam prin faina.

Pregatim aluatul. Punem faina, amidonul si putina sare intr-un vas si adaugam apa minerala, putin cat putin, si amestecam pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Apa minerala trebuie sa fie foarte rece, eventual o puteti pune putin la congelator inainte sa o folositi. Amidonul nu este obligatoriu, puteti renunta la el, dar eu prefer sa il folosesc deoarece da o textura mai crocanta crustei de aaluat.

Dam feliile de dovlecel prin aluat.

Scurgem bine de excesul de aluat si prajim dovleceii in baie de ulei, bine incins. Daca nu va fi incins bine uleiul atunci vor absorbi foarte mult ulei. De asemenea daca vom pune prea putin ulei nu se vor gati uniform, si vor absorbi si mult ulei. Asadar obligatoriu ii vom praji in baie de ulei, bine incins, pentru rezultate optime.

Prajim dovleceii pe ambele parti, pana cand devin aurii.

Ii scoatem pe servete absorbante, ca sa eliminam excesul de ulei.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. F bună aceasta reteta de dovlecei. Oare cum se pot păstra crocanți? Ma gândesc ca dacă ii pun într o cutie devin moi și nu mai este crusta crocanta.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes