ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 aug. 2022

Mic dejun pentru intreaga familie, la plita electrica


 Nu-i asa ca v-ar placea sa fiti rasfatati cu un asemenea mic dejun, dar aveti senzatia ca e nevoie de ore intregi in bucatarie pentru un asemenea festin si ca voi nu veti reusi niciodata?
Ei bine, va inselati, in maxim 20 minute va fi gata, cu ajutorul grill-ului electric FEG-F2500SL de la Fram Electrocasnice! Acum, intre noi fie vorba, nu am prea inteles de ce a fost numit grill, si consider cu tarie ca termenul de plita electrica ar fi fost cu mult mai potrivit, si ar fi atras si mai multi clienti.
Dar, indiferent de denumire, trebuie sa va spun ca am fost placut surprinsa de cat repede a mers totul, pentru ca plita, pe langa faptul ca are placa antiaderenta, are si o suprafata generoasa, ceea ce ne va permite sa pregatim multe lucruri in acelasi timp.
Am pregatit micul dejun pentru intreaga familie in numai 20 minute! In mod normal ar fi trebuit sa folosesc trei tigai diferite pentru omleta, ochiuri si pancakes, plus un grill pentru legume si pentru painea prajita, sau as fi putut sa folosesc pe rand tigaile, dar ar fi trebuit spalate de fiecare data si timpul de pregatire in mod clar ar fi fost cu mult mai mare.
Revenind la micul dejun, pentru sot am pregatit o omleta cu telemea si ceapa verde si bacon crocant, pentru mine oua ochiuri, dovlecei si rosii cherry, iar pentru copii, delicioasele pancakes, cum altfel, ca doar suntem pe final de vacanta si merita rasfatati putin.

Cu placa fixa turnata, cu o suprafata generoasa de 52/26 si cu invelis antiaderent, maner rece, termostat reglabil si o putere de 2500W,  poti pregati o multime de bunatati incepand de la chestii simple de baza, pentru micul dejun, pana la diverse frripturi sau preparate asiatice sofisticate.
De retinut ca plita nu lipeste absolut deloc, si se  curata foarte usor!
 


 Ingrediente mic dejun pentru intreaga familie, la plita electrica

4 oua
50 g telemea
2-3 frunze ceapa verde
4 felii bacon
8 felii dovlecel
6 rosii cherry
3 feelii paine toast
30 g unt 82% grasime
 
pentru oladii
 
250 ml chefir
50 g zahar pudra
1 ou
150 g faina
1 lingurita bicarbonat 
1 lingurita otet
afine, zmeura, coacaze rosii
miere de albine

 


Mod de preparare mic dejun pentru intreaga familie, la plita electrica

Pregatim mai intai tot ce avem nevoie, ca sa le avem la indemana. Am pregatit ouale, feliile de kaizer, am spalat rosiile cherrry si am taiat dovlecelul felii subtiri.

Am pregatit omleta. Am batut doua oua si am adaugat telemeaua rasa si ceapa verde tocata marunt. Pentru ca telemeaua mea a fost sarata, nu am adaugat sare.
Pregatim aluatul pentru pancakes. Amestecam chefirul cu oul si zaharul. Adaugam bicabonatul stins cu otet si amestecam. Adaugam faina si amstecam pana obtinem un aluat care curge, dar mai gros decat cel pentru clatitele obisnuite.

Cuplam plita electrica la priza, reglam termostatul la 3 si asteptam sa se incalzeasca. Nu este nevoiee sa ungem plita cu absolut nimic.
Asezam pe plita legumele si baconul in mijloc si in laterale ochiurile si omleta. Legumele si baconul le vom intoace pe ambele parti, iar ochiurile si omleta le lasam sa se faca doar pee o parte, nu este nevoie sa le intoarcem. Cand sunt gata le luam cu ajutorul unei spatule de silicon si le pastram deoparte.

Am curatat suprafata plitei cu un servetel. 

 

Taiem feliile de paine toast in doua astfel incat sa obtinem trriunghiuri si le ungem pe ambele parti cu unt topit.

Le vom intoarce pee ambele parti pana se rumenesc frumos si in functie de cat de crocante le dorim.

Pregatim apoi pancakes. Eu am pus intr-un pos si am spritat direct pe plita incinsa cerculete mici de aluat. Desigur, le puteti face si mai mari, dar asa micute vor fi cu mult mai dragute si apreciate de copii.

Cand incep sa faca bule la suprafata e momentul sa le intoarcem pe partea cealalta.

Le lasam cat sa se rumeneasca usor si pe cealalta parte si gata, asta a fost tot.

Asezam pancakes-urile pe o farfurie, turnam miere de albine din belsug, apoi garnisim cu fructe de padure, in cazul meu zmeura, afine si coacaze rosii, pentru ca sunt preferatele copiilor. Am decorat cu frrunzulite de menta.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes