ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 iun. 2022

Chec marmorat cu cirese sau visine

Checul marmorat cu cirese este un chec tare bun, nu este deloc uscat si innecacios, ba chiar are o consistenta usor umeda, si il facem adeseori in aceasta perioada, cu cirese sau visine. Ingredientele date sunt pentru un singur chec mare, dar  in fotografii apar doua checuri deoarece eu am dublat cantitatile, pentru ca am impartit checul cu mai multe persoane. 

Va recomand si checul simplu cu cacaochecul in doua culori, cu capucino si coacaze rosii, checul cu cacao si stafide  sau checul din albusuri, cu ciocolata si visine. Mai multe retete de chec gasiti aici. Mai multe retete cu cirese gasiti aici. Mai multe retete cu visine gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente chec marmorat cu cirese
(pentru un chec)
 
8 oua 
8 linguri zahar (200 g) 
8 linguri ulei (100 ml) 
8 linguri faina (200 g) 
1/2 lingurita praf copt (5 g)
1 lingura cacao (30 g) 
1 praf sare 
250 g cirese/visine
1 lingurita amidon

Mod de preparare chec marmorat cu cirese

Mixam albusurile cu cu praf de sare pana devin ferme, cu ajutorul mixerului de mana Heinner HM-B400

Adaugam zaharul, putin cate putin, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.

Galbenusurile le batem usor cu uleiul dor atat cat sa se omogenizeze si le adaugam peste albusuri.

Dijn acest moment lasam mixerul deoparte si vom folosi o spatula cu ajutorul careia incorporam galbenusurile in albus, cu miscari circulare, de jos in sus.

Adaugam faina si praful de copt si amestecam usor cu spatula pana le incorporam.

Luam deoparte cam un sfert din compozitie, si vom adauga in aceasta cacao si o incorporam.

Turnam aluatul in formele tapetate cu hartie de copt. Aluatul este unul care curge, desi multi dintre voi veti fi tentati sa mai adaugati faina eu insist sa nu o faceti, altfel checul va fi mult mai dens si va deveni mai uscat. Revin cu precizarea ca eu am facut cantitate dubla, asadar de aceea in imagine apar doua forme. Ingredientele date sunt pentru un singur chec, asa cum am precizat la inceput. Dimensiunile tavii sunt: lungime 30 cm, latime 11 cm, inaltime 7 cm.

Cireselor le scoatem i prealabil samburii, le lasam 30 minute la scurs intr-o sita, apoi le amestecam cu amidonul. Asezam intava jumatate din cantitatea de cirese.

Turnam in mijloc compozitia cu cacao.

Cu ajutorul unui bat de frigarui trasam cercuri concentrice, astfel incat sa obtinem aspectul marmorat. Adaugam restul de cirese.

Coacem checul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 60 minute. Temperatura si timpul de coacere poate fi diferita in functie de cuptorul fiecaruia. Consultati cartea cuptorului, acolo veti gasi temperaturi si timpi de coacere estimative, dar chiar si asa, verificati checul introducand un bat d efrigarui din cand si cand, pentru mai multa siguranta. Daca se ia aluat pe acesta, atunci checul mai trebuie copt. Nu coaceti in exces checul pentru ca va deveni innecacios si fad.  

Scoatem checul din cuptor, il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa se raceasca in tavi. checul nu trebuie supus unui soc termic, de pilda nu il scoatem din cuptorul fierbinte si il ducem in balcon daca afara este rece. Abia cand s-a racit complet il scoatem din tavi si indepartam hartia de copt.

Taiem checul felii.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes