ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 iun. 2022

Eclere cu crema de vanilie si capsuni

Iubesc eclerele, iar acestea cu crema de vanilie, frisca si capsuni, glazurate cu ciocolata alba, sunt tare gustoase, iar copiilor le-au placut tare mult!
Va recomand si eclerele cu crema de vanilie si frisca, eclerele cu zmeura si ciocolata alba, minieclerele sau tortul ecler. Mai multe retete cu crema de vanilie gasiti aici. Mai multe retete cu capsuni gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente eclere cu crema de vanilie si capsuni

pentru coji

150 ml apa 
75 ml ulei 
100 gr faina 
3 oua

 pentru crema de vanilie cu capsuni

500 ml lapte 
100 gr zahar 
5 galbenusuri 
40 gr amidon 
1 pastaie vanilie 
200 ml frisca lichida
400 g capsuni

 pentru glazura: 
 
100 gr ciocolata alba
50 ml frisca lichida

Mod de preparare eclere cu crema de vanilie si capsuni

Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se raceasca apoi incepem sa adaugam ouale, unul cate unul, si amestecam dupa fiecare pana le incorporam. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Cantitatea de oua poate fi variabila in functie de marimea lor, sau in functie de tipul de faina, de gradul de absortie al acesteia. Punem aluatul intr-un pos si spritam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam putina distanta intre ele, pentru ca vor mai creste la copt.
Modalitatea de preparare a eclerelor, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei)


Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cu ventilatie pentru circa 1-20 minute. In primele 5 minute sub nici o forma nu deschidem cuptorul pentruca se vor lasa. Cand sunt gata trebuie sa fie ferme atunci cand apasam cu degetul pe ele. Le lasam deoparte sa se raceasca.

Pregatim crema de vanilie. Fierbem laptele la foc mic. Punem intr-un bol galbenusurile si zaharul si mixam pana cand compozitia devine cremoasa. La final adaugam amidonul si mixam. Turnam laptele fierbinte putin cate putin, in acelasi timp mixand copozitia. Turnam compozitia rezultata in vasul in care am fiert laptele si o lasam la foc mic, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase si ca sa nu se lipeasca. Cand compozitia s-a ingrosat, capatand consistenta unei budinci, adaugam vanilia si amestecam. 

Modalitatea de preparare a acestei creme, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei) Adaugam capsunile pe care le-am pasat cu furculita in prealabil si amestecam. Acoperim crema cu folie alimentara, ca sa nu prinda crusta, si o lasam deoparte, sa se raceasca complet.

Mixam smantana lichida pana cand devine ferma. Eu am folosit mixerul de mana Heinner HM-B400

 

Cand crema de vanilie si capsuni s-a racit, o adaugam peste frisca. Nu va speriati de culoarea pe care o va capata crema de vanilie in urma amestecului cu capsunile, dupa ce vom amesteca cu frisca batuta vom obtine o culoare cu mult mai placuta.



Cu ajutorul unui cutit taiem eclerele in doua, pe lungime. Eu am folosit un cutit de paine. 


Spritam crema in coaja de la baza eclerului.

Adaugam deasupra cremei capsuni taiate felii.


Punem deasupra cealalta jumatate de coaja si presam usor. 



Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida fie la micounde,  fie la bain-marie, sau punem frisca lichida intr-un vas, la foc mic impreuna cu ciocolata si amestecam pana cand ciocolata este comlet topita.
Lasam doar putin sa se racoreasca, atat cat sa nu mai fie fierbinte, ci doar usor calduta, apoi glazuram eclerele.

Dam la frigider eclerele, pentru cel putin doua-trei ore. De preferat ar fi sa le lasati peste noapte, vor fi mult mai bune.

Decoram eclerele cu felii de capsuni. Le pastram la rece pana in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes