ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 iun. 2022

Tort cu piscoturi, mascarpone si capsuni

 Tortul acesta cu piscoturi, mascarpone si capsuni l-am facut luna trecuta, de ziua de nastere a sotului, dar abia acum am reusit sa scriu reteta, si, cum inca se mai gasesc la piata capsuni dulci si aromate, va recomand sa il pregatiti. Este un tort fara coacere, timpul de preparare este foarte mic, iar nivelul de dificultate de asemenea, este minim, asadar este un tort ideal si pentru incepatori in ale bucatariei.
Va recomand si tortul Fraisier cu capsuni, tortul tiramisu cu capsuni, tortul diplomat cu capsuni sau tortul cu piscoturi si bavareza cu capsuni. Mai multe retete de torturi gasiti aici. Mai multe retete cu capsuni gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente tort cu piscoturi, mascarpone si capsuni

400 g piscoturi
500 g mascarpone
500 g frisca lichida
100 g zahar pudra
300 g capsuni
 
pentru sirop
 
400 g capsuni
100 g zahar 

pentru decor

5-6 capsuni
frunze menta

Mod de preparare sirop de capsuni

Vom incepe cu prepararea siropului, cu cel putin doua-trei ore inainte de a ne apuca de pregatirea tortului, ca sa aiba timp capsunile sa isi lase siropul.
Alegem capsuni dulci, foarte bine coapte, le spalam, le curatam de codite, le taiem cuburi si le amestecam cu zaharul tos apoi le lasam deoparte, amestecand cand si cand, ca sa se topeasca zaharul si sa  isi lase siropul. In functie de cat de dulci sunt capsunile puteti reduce sau suplimenta  cantitatea de zahar. Dupa doua trei ore strecuram siropul printr-o sita.
Incepem asamblarea tortului. Am folosit o baza cu diametrul de 28 cm, am asezat in jurul ei inelul reglabil pentru tort, si am inceput sa insiropez piscoturile, trecand rapid, vreme de doar cateva secunde, piscoturile prin sirop.

Le asezam astfel incat sa acoperim toata suprafata formei.

Pregatim apoi crema. Punem intr-un vas frisca lichida rece, de la frigider, mascarponele si zaharul pudra. Cantitatea de zahar o puteti regla dupa propriul vostru gust. Frisca lichida pe care am folosit-o eu este deja indulcita, daca folositi neindulcita va trebui sa suplimnetati cantitatea de zahar. Mixam pana cand crema va capata o tinuta ferma. Atentie, nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca riscati sa taiati crema. Eu am folosit frisca lichida Pilos cu 32% grasime si mascarpone Lovilio. Modalitatea de preparare a acestei creme, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei)

Capsunile le vom spala in prealabil, le curatam coditele, le taiem cubulete si le lasam intr-o sita la scurs, circa 30 minute apoi le adaugam in crema.

Asezam peste piscoturi un rand de crema. Daca va vine mai usor si doriti sa il faceti cat mai simetric, puteti sa impartiti crema in prealabil in trei parti egale.

Repetam procedeul astfel incat sa avem trei randuri de piscoturi si trei randuri de crema.

Dupa ce am asezat si ultimul strat de crema nivelam si dam tortul la frigider pentru cel putin doua-trei ore. eu l-am lasat peste noapte.

Il decoram cu capsuni proaspete si frunze de menta. Taiem felii cu ajutorul unui cutit bine ascutit.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes